Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Mai multe tipuri de armament prezentate la Alba Iulia, de Ziua Armatei. Cu ce arme au venit soldații la eveniment

Publicat

Mai multe tipuri de armament aflat în dotarea Armatei Române au fost prezentate în Piața Cetății din Alba Iulia, miercuri, 25 octombrie. 

De la elevi de școală generală, la elevi de liceu și adulți, cu toții au putut vedea și chiar pune mână pe mai multe tipuri de armament. 

Prezentarea armelor a avut loc cu ocazia Zilei Armatei a României.

Printre armele prezentate a fost o pușcă semi automată cu lunetă (PSAL), una dintre armele care a atras cele mai multe priviri ale celor prezenți la eveniment.

Elevii de liceu, dar și cei prezenți au putut ține armele în mână și au aflat mai multe informații relevante despre arme, dar și armată.

Ziua Armatei Române a fost sărbătorită miercuri, 25 octombrie, la Alba Iulia. Autoritățile au organizat un ceremonial militar și religios în Cimitirul Eroilor și Piața Cetății.

De asemenea, în Piața Cetății au fost organizate standuri de prezentare a carierei militare.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Ziua Armatei, sărbătorită la Alba Iulia. Ceremonial militar, prezentare de arme și cerul survolat de elicoptere

Pe data de 25 octombrie este celebrată ziua celor care au ales să slujească țara și să îmbrace uniforma militară.

Este și ziua în care pentru eroii neamului românesc, care au luptat pe front și au căzut la datorie se oficiază o slujbă religioasă pentru pomenirea lor.

La evenimentul organizat în Cimitirul Eroilor au participat oficialități locale, elevi militari, politicieni, reprezentanți ai unor asociații.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax