Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Mai mulți elevi din Alba Iulia au aflat cum cercetează polițiștii criminaliști locul unei infracțiuni

Publicat

Polițiștii criminaliști sunt printre primii care ajung la locul unei infracțiuni. Ei sunt cei care văd de cele mai multe ori, cele mai sumbre imagini, sau cele mai groaznice fapte comise de oameni.

Probele strânse de ei pot duce la rezolvarea unui caz. Mai mulți elevi din Alba Iulia au participat miercuri, 20 martie, la o prezentare a Serviciului Criminalist al IPJ Alba. 

Cel care s-a aflat în fața elevilor este Eduard Florin Varlan, criminalist la IPJ Alba încă din anul 2006.

A luat parte la mii de cercetări și a strâns zeci de mii de probe. Acesta le-a explicat elevilor în ce consta cercetarea și ce conține trusa criminalistică.


Acesta le-a explicat elevilor cum criminaliștii găsesc și strâng urmele lăsate de autorii unei infracțiuni la fața locului. Elevii au putut afla cum lucrează criminaliștii.

Mai exact cum culeg o serie foarte mare de urme: de la urme de încălțăminte, la probe biologice, textile, sau chiar urme de forțare într-o încăpere.

Pentru fiecare tip de urmă, există un tip de instrument pe care criminaliștii în folosesc pentru a ridica proba respectivă.

Un subiect dezbătut mai amplu a fost modul în care se ridică amprentele de la fața locului. Criminalistul le-a explicat elevilor cum se ridică de amprentele și ce se întâmplă cu ele după ce acestea au fost ridicate.

CITEȘTE ȘI: 25 martie: Ziua Poliției Române sărbătorită la Alba Iulia. Întâlnire cu trupele SAS, poliție rutieră și câini de intervenție

Demonstrația făcută de Eduard Varlan face parte dintr-o serie de activități desfășurate de IPJ Alba cu ocazia Zilelor dedicate Poliției.

Luni, 25 martie, începând cu ora 10:00, în Piața Cetății din Alba Iulia, vor avea loc activități demonstrative și vor fi expusese mijloace de intervenție. La aceste activități sunt invitați să participe toți cei interesați să interacționeze cu polițiștii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax