Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Ciucă anunță o nouă schemă de ajutor pentru reducerea facturilor la curent și gaze. De când se vor aplica măsurile

Publicat

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat marți o serie de măsuri de sprijin pentru populație și companii, în contextul scumpirilor la energie.

Printre măsuri, premierul a anunțat că la energie electrică, TVA va fi redus la 5%, la 1 aprilie, pentru consumatori cu consum de până la 300 kWh.

Vezi și O nouă lege pentru facturile la gaze și energie electrică. Obligații la citirea contorului și emiterea facturii, amenzi uriașe

Ei vor beneficia și de compensarea certificatului verde și a bonusului de cogenerare pentru consum.

”De la 1 aprilie, consumatorii casnici cu un consum lunar de până la 300 kw/oră vor beneficia de o nouă schemă de protecţie, care va include TVA redusă la 5%, precum şi compensarea certificatului verde şi a bonusului de cogenerare pentru consum.

Vom reduce costul energiei electrice la consumator prin compensarea bonusului de cogenerare şi contravaloarea certificatelor verzi”, a declarat Nicolae Ciucă la Palatul Victoria”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Astfel, premierul a anunțat și o schemă de sprijin și pentru gaze naturale. Astfel, Guvernul va lansa măsuri de sprijin, în domeniul sectorului agricol și al industriei alimentare, începând cu 1 februarie, care vor fi menținute active până la data de 1 iulie.

Măsurile vor fi discutate în ședința coaliției.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 11.01.2022 at 18:43

    Vedeţi mă dacă treieci de ani numai aţi furat de peste tot, în loc să investiţi în mentenaţa grupurilor existente şi să extindeţi Cernavodă si Mărişelu si în alte obiective noi ? Dar te pui cu proştii ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax