Connect with us
Publicitate

AIUD

VIDEO Medic în lacrimi la protestul angajaților de la Spitalul Aiud. Moment emoționant alături de cei cu care a lucrat în pandemie

Publicat

Un moment emoționant a avut loc în curtea Spitalului Aiud, la protestul persoanelor angajate în timpul pandemiei COVID. Este vorba despre 67 de persoane ale căror contracte de muncă expiră în 6 iunie și momentan nu știu dacă vor mai avea loc de muncă sau nu. 

Medicul ATI Ovidiu Țuhașu, unul dintre medicii care în ultimii doi ani a luptat din răsputeri pentru a-i salva pe bolnavii COVID care ajungeau în stare gravă pe secția sa, a izbucnit în plâns când și-a adus aminte de pacienții care nu au supraviețuit, dar și de momentele critice prin care a trecut alături de echipa sa. 

Echipa sa, adică zeci de oameni care au fost angajați pentru a face față numărului mare de pacienți care ajugeau pe secția ATI, iar pe care acum statul nu îi mai vrea, nu le mai găsește utilitate.

Este vorba despre asistenți și brancardieri căliți în timpul pandemiei COVID, care au lucrat zilnic în combinezoane, la temperaturi extreme și care au adunat mii de ore printre bolnavii grav afectați de coronavirus.

Alături de medicul Țuhașu, mai mulți angajați au izbucnit și ei în plâns, iar atmosfera era una încărcată de emoție.

”Eu cred că suntem cu toții în fața patului unei mame bolanave și anume sistemul nostru de sănătate. Atât copiii ei, care fiecare în parte, pentru faptul că au fost născuți, și-au dat viața pentru ea, și le mulțumesc din suflet pentru tot ceea ce au făcut pentru noi, dar și medicii care acum sunt puși în fața situației, de ce mama a ajuns în situația asta.

Și ei se străduiesc să facă tot ce se poate pentru ca ea să aibă resursele maxime și să poată să îi asigure condițiile maxime. Așa că împreună, doar împreună o să putem să ne ajutăm mama noastră și anume sistemul nostru de sănătate bolnav”, a spus medicul Țuhașu.

”Rar așa medic, felicitări”, se auzea în rândul celor care protestau, în timp ce managerul spitalului, Bogdan Popa, detalia că medicul Țuhașu s-a dăruit zi și noapte pentru a-i salva pe pacienții COVID.

Apoi protestatarii au început să îl aplaude, este și momentul în care medicul a început să plângă.

”Vă mulțumim mult de tot și ne cerem iertare bunului Dumnezeu pentru că a îngăduit atâta suferință, aici la noi la Aiud și aparținătorilor, pacienților noștri, bolnavilor noștri și dumneavoastră tuturor, pentru tot ceea ce ați făcut”, a mai spus medicul.

Iar apoi a urmat încă o serie de aplauze, dar de această dată aproape toți cei prezenți erau cu ochii în lacrimi.

De la ce a pornit protestul din curtea Spitalului Aiud

Este vorba despre 67 de persoane ale căror contracte de muncă expiră în data de 6 iunie și nu vor fi prelungite pentru că Guvernul nu a alocat bani pentru continuarea colaborării cu ei.

Vorbim despre personal care a fost angajat în timpul pandemiei COVID-19 și care a lucrat în condiții extreme, timp de mai bine de doi ani.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anuțat în august anul trecut că ei vor fi păstrați în sistem și chiar a apărut o lege în acest sens, doar că această lege pasează finanțarea autorităților locale, care nu au buget pentru aceasta.

”Legea permite participarea la examen și rămânerea pe posturi a celor care au lucrat în spital în perioada aceea grea a pandemiei.

Este un mare deficit de personal, spre exemplu, dacă aceste persoane nu vor fi angajate, voi rămâne singură pe secție după ora 3.00, la 30 de bolnavi, dar situația este la fel și pe alte secții”, a spus una dintre asistentele spitalului.

CITEȘTE ȘI: LIVE VIDEO: Proteste în curtea Spitalului din Aiud. Zeci de angajați în perioada pandemiei de COVID urmează să fie concediați

După ce numărul de cazuri COVID a scăzut, noii angajați au fost împărțiți pe toate secțiile spitalului (spitalul a funcționat în regim COVID și într-o a doua etapă în regim mixt), majoritatea medicilor fiind foarte mulțumiți de ei.

Prin intermediul legislației neclare, autoritățile se debarasează de ei, asta deși ar putea fi nevoie din nou de aceștia.

De remarcat ar mai fi și că, după ce va renunța la ei, spitalul va reveni la deficitul de personal de dinainte de pandemie, au precizat cei prezenți joi, 19 mai, în curtea spitalului.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Octavian

    joi, 19.05.2022 at 17:12

    RESPECT, RESPECT, RESPECT pentru profesionalismul si daruirea si rabdarea echipei medicale de la Aiud, condusa si coordonata cu mult profesionalism de catre DL. DR. TUHASU.
    Doar dansii, si cei care au trecut prin suferinta unui bolnav, sau apartinatorii bolnavilor COVID, stiu ce a insemnat aceasta perioada grea de pandemie, in care, lupta cu „nevazutul” a produs atata suferinta, greutati si atata durere in intreaga tara si lume. RESPECT, RESPECT, RESPECT si pastrarea cadrelor care si-au riscat viata, si familiile, in timpurile cele mai grele!!!

  2. Abc

    joi, 19.05.2022 at 19:12

    Managerul? Ce fel de manager este, cand intreba asistenta care a vorbit: cum te numesti? Nu cunoaste angajatii??? Sa nu spuneti ca are 1000 de angajati si nu tine minte numele la toti…. La final nici nu stia unde a plecat medicul Tuhasu.
    Praf….

  3. Gheorghe

    joi, 19.05.2022 at 19:22

    toti respectam!
    si statul il respectam la 5000 de euro salariu unui medic lunar!

  4. Kapppa

    joi, 19.05.2022 at 20:31

    Dar când au fost angajați nu au știut că vor fi pe perioada determinata? Hai sa nu o mai dam la întors.

  5. Un baiat

    sâmbătă, 21.05.2022 at 17:18

    Respect maxim domnului doctor Tuhasu, un OM deosebit cum rar gasesti in ziua de azi. Sa va dea Dumnezeu sanatate pentru tot ceea ce faceti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax