Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Ministerul Sănătăţii a lansat o campanie de promovare a vaccinării. Informații pentru părinţi despre beneficiile imunizării copiilor

Publicat

campania vaccinurile salveaza vietiMinisterul Sănătății a lansat miercuri, 9 noiembrie, campania de promovare a imunizării copiilor, sub numele “Vaccinurile salvează vieți”. Iniţiativa este menită să informeze părinții despre cea mai importantă și eficientă metodă de prevenire a bolilor care pot provoca moartea, potrivit MS.

Campania “Vaccinurile salvează vieți”conține un clip video care îl are ca protagonist pe cunoscutul actor Victor Rebengiuc. Acesta spune povestea războaielor din secolul trecut careau luat viața a 200 de milioane de oameni, în timp ce bolile care ar fi putut fi prevenite prin vaccinare au omorât peste 600 de milioane. Mesajul clipului subliniază importanţa vaccinurilor pentru prevenţia unor boli care pot afecta grav sănătatea sau chiar viaţa oamenilor, transmite ministerul, într-un comunicat.

 

O altă componentă a campaniei “Vaccinurile salvează vieți” este informarea, prin noua pagină web dedicată vaccinării: desprevaccin.ro. Pagina web prezintă informații despre beneficiile imunizării, Programul Naţional de Vaccinare, precum și mărturii ale unor personalități publice care și-au vaccinat copiii. De asemenea, sunt prezentate în detaliu vaccinurile adesate copiilor și adulților.

Pagina desprevaccin.ro își propune să devină principala sursă de informare pentru toți cei care vor să afle informații cuprinzătoare și sigure despre vaccinurile esențiale folosite în România.

Specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică au descoperit că, în cazul copiilorde 12 luni, acoperirea vaccinală este sub 81% pentru toate antigenele vaccinale, în timp ce ţinta recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este de 95%. De asemenea, 15% dintrecopiiau fost incomplet vaccinaţi în raport cu vârsta, din două motive – refuzul şi neprezentarea, potrivit MS.

Ministerul Sănătății precizează că a achiziționat și a repartizat către Direcțiile de Sănătate Publică 364.000 de doze de ser BCG. Din vaccinul hexavalent au fost achiziționate și distribuite 255.000 de doze, iar în acest moment este în derulare licitația pentru achiziția unor noi cantități. Vaccinul ROR este în stocuri suficiente (aproximativ 300.000 de doze). Ministerul Sănătății a achiziționat și 500.000 de doze de vaccin gripal. În perioada următoare vor fi demarate procedurile de licitație pentru vaccinurile Hepatitic B, tetravalent și pneumococic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax