Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Ministrul Educației, Ligia Deca, despre combaterea consumului de droguri în școli și licee. Declarații la Alba Iulia

Publicat

Ce a spus Ligia Deca despre combaterea consumului de droguri în școli și licee. Consumul de droguri în școlile și liceele din România există. O parte a  consumatorilor de droguri sunt elevi. La Alba Iulia cel mai tânăr consumator de droguri a fost încadrat la categoria de vârstă 7-13 ani. 

Reporterii alba24.ro au întrebat-o pe Ligia Deca, ministrul Educației, care este planul prin care ministerul pe care îl conduce, îl are în vederea stopării consumului de droguri.

Ligia Deca a fost prezentă luni, 11 martie la Alba Iulia.  Deca a luat parte la semnarea contractului de finanțare pentru construcția unui campus de învățământ dual, de tip regional.

Declarația acesteia poate fi ascultată la finalul video-ului de mai jos.

CITEȘTE ȘI: Numărul minorilor din Alba Iulia dependenți de droguri a crescut îngrijorător: Cel mai tânăr are sub 13 ani

Acesta a spus că au ”măsuri concrete de informare și sensibilizare”. Însă nu a specificat în ce constau măsurile. De asemenea a mai precizat că toate activitățile sunt făcute la comun cu MAI și ministerul Sănătății.

Ce a spus Ligia Deca despre combaterea consumului de droguri în școli și licee.

”Școlile și liceele sunt spații care ar trebui ferite de orice dependență sau de violență. În mod clar consumul de droguri este o problemă la nivel european, chiar la nivel global.

Avem măsuri concrete de informare, de sensibilizare, de clarificare a ceea ce se întâmplă, când este suspectat consum sau distribuție de droguri.

Lucrăm foarte bine alături de colegii de la Ministerul Afacerilor Interne, de la Ministerul Sănătății pentru limitarea acestui fenomen. Există un plan creat la nivel guvernamental și eu cred că sunt pași făcuți tocmai pentru a limita acest lucru.

Aș mai sublinia un lucru. Consumul de droguri este o dependență. Este o boală dacă vreți, iar acei copii care au căzut pradă trebuie ajutați și trebuie reabilitați, iar pentru asta din nou avem nevoie de un efort comun.

Școlile trebuie să fie un spațiu, în care dacă există astfel de semne să fie imediat semnalate”, a declarat Ligia Deca.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax