Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Ministrul Mediului întâmpinat festiv cu pâine, sare și vin, la Ighiu comună afectată de inundații în urmă cu trei saptămâni

Publicat

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a fost primit cu pâine, sare și pahare cu vin la Ighiu, unde apele au făcut prăpăd în urmă cu trei săptămâni. 

Mai exact, satul Șard care aparține de comuna Ighiu, a fost cel mai afectat de inundațiile din 11 iunie 2023.

La trei săpămâni de la producerea inundațiilor, noul ministru al Mediului, liberalul Mircea Fechet a venit în Alba la invitația deputatului Florin Roman.


Luni, 3 iulie, acesta s-a deplasat la primăria Ighiu pentru a afla situația și pagubele pe care le-au produs apele.

CITEȘTE ȘI: VIDEO REPORTAJ la Șard, satul lovit de inundații: Oameni speriați și case inundate, după dezastrul de duminică seara

La intrarea în primărie Fechet a fost primit cu mare fast: mai multe angajate îmbărcate în haine populare așteptau autoritățile cu pâine și sare.

Când aceștia au coborât din mașini au fost întâmpinați de primarul comunei, Traian Rusu, care i-a poftit să servească dintr-o pâine făcută la Ighiu și un pahar de vin.

Ministrul a fost însoțit de prefectul județului Nicolae Albu, președintele Consiliului Județean, Ion Dumitrel și deputații Florin Roman și Alin Ignat.

După ce au mâncat din pâine și au băut din vin, autoritățile au dat mâna cu angajații primăriei care erau așezați în line pentru a-l saluta pe ministru.


În sala de ședințe au intrat reprezentanții județului alături de ministru și oficialii din comună pentru a discuta ce măsuri se pot lua în localitate pentru a preveni pe viitor și alte inundații.

Potrivit primelor informații de la fața locului, concluzia discuțiilor este aceea că sunt necesare investiții pe râu, măcar în intravilanul localităților.

Investiții ce constau în apărări și consolidări ale malurilor, iar în extravilan, ar fi nevoie de decolmatări ale cursurilor de apă.

Ar fi necesar în jur de 67 de milioane de lei, pentru amenajarea digului și a albiei în intravilan, pentru evitarea unor situație precum cele de acum o lună.

După ce a avut o serie de discuții în sediul Primăriei, ministrul a plecat pe teren pentru a vedea distrugerile provocate de apele care au inundat comuna.

Cea mai afectată zona este comuna Șard, unde aluviunile au acoperit trunchiurile pomilor până la ramuri aproape.

Tot la Șard digul văii a fost spart de ape, în mai multe locuri. Digul a fost refăcut provizoriu de către Apele Române, dar este doar o soluție provizorie.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    luni, 03.07.2023 at 12:57

    Ce oameni proşti. Cu o găleată de aluviuni, cu asta trebuia aşteptat. Dar primarii sunt oameni linguşitori.

  2. Costel

    luni, 03.07.2023 at 15:48

    Ba ce oameni …. puteau sa ii spele si cioarapii.
    Lipsa de demnitate si onoare a romanilor depaseste orice limita.
    O natie de lingai suntem, fara pic de respect fata de noi insine.

  3. popa marcel

    miercuri, 05.07.2023 at 13:03

    Pupincurism.Marele barbat Dumitrel.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax