Connect with us
Publicitate

AIUD

VIDEO: Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, vizită în județul Alba, la Decea, Alba Iulia și Cugir. Ce proiecte va susține

Publicat

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a vizitat miercuri noul terminal construit la Decea, lângă Aiud, inaugurat cu trei săptămâni în urmă. În programul acestuia se mai află o serie de obiective din Alba Iulia și Cugir.  

Acesta a fost însoțit de europarlamentarul Victor Negrescu și de liderii PSD Alba, printre care și candidatul la primăria Alba Iulia Voicu Vușcan și de cel la Consiliul Județean Alba, Corneliu Mureșan.

Victor Negrescu a spus că vizita lui Grindeanu în județ continuă pe parcursul zilei de miercuri, la Alba Iulia și Cugir.

”Vom merge ulterior la Alba Iulia împreună cu colegul meu Voicu Vușcan, vom vedea o parte dintre proiectele pe care noi le avem în vedere pentru dezvoltarea municipiului Alba Iulia, în mod special Centura de Nord, dar nu doar acel proiect, sunt mai multe proiecte de infrastructură care sunt importante și în final vom merge în zona Cugirului.

Acolo avem o serie de idei tocmai pentru a conecta mai ales Cugirul de autostradă, împreumă cu domnul Corneliu Mureșan, candidatul nostru la consiliul județean, insistăm foarte mult ca fiecare localitate importantă din județul Alba să fie conectată la această infrastructură de transport care s-a dezvoltat de cele mai multe ori sub guvernările PSD” a spus Negrescu.

Investiția vizitată de ministrul Grindeanu, la Decea

”Eu nu pot decât să salut ceea ce au făcut cei de la DP World aici, în urmă cu două săptămâni, așa cum bine știți, am fost în Portul Constanța, unde această companie foarte serioasă a făcut acea investiție în port (…).

Astăzi am avut o discuție cu ei, apropo de ceea ce se întâmplă aici la Decea, tot sprijinul nostru îl vor avea pentru dezvoltarea afacerii, pentru că toată această zonă logistică va crea plus-valoare” a spus Sorin Grindeanu.


Este vorba despre o investiție de 21 de milioane de euro, realizată lângă Aiud, care a fost inaugurată în urmă cu 3 săptămâni.

Este vorba despre un terminal intermodal construit de Dubai Ports (DP) World România, unul dintre cei mai mari operatori portuari din lume.

VIDEO ”România, te iubesc”: Cum a crescut economia Transilvaniei datorită investițiilor în infrastructură. Exemplul de la Sebeș

Terminalul este aproape de Alba Iulia, Cluj-Napoca (acces la aeroportul „Avram Iancu”), Târgu Mureș, Sibiu, Deva (și acces spre Ungaria pe ruta Timișoara și Arad, fiind la 210 kilometri distanță de graniță), toate aceste orașe fiind legate între ele de autostradă.

Terminalul va oferi producătorilor și distribuitorilor din regiune o integrare a facilităților de transport intermodal cu servicii suplimentare, precum spații de depozitare (inclusiv magazie cu temperatura controlată), facilități de încărcare și descărcare a containerelor și semiremorcilor de pe vagoane, spații de birouri, parcări pentru TIR-uri.

El va conecta mult mai ușor zona centrală a țării atât cu Portul Constanța dar și cu principalele porturi ale Mării Adriatice și Mării Nordului și de acolo cu clienți din jurul lumii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax