Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Ministrul Vela despre sărbătorile pascale în plină pandemie de coronavirus: cum se distribuie Paștile și Sfânta Lumină

Publicat

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a susținut marți seara o declarație de presă în care a anunțat mai multe reguli pentru organizarea sărbătorilor pascale.

Cele mai importante declarații ale ministrului Vela: 

A fost semnat un acord cu prefericitul Daniel, pentru stabililrea unor acțiuni comune cu ocazia Paștelui

Paștile sființite joi 16 aprilie vor fi distribuite credincioșilor, vineri 17 aprilie și sâmbătă 18 aprilie între 07 -17, la toate parohiile din țară, în locuri special amenajate lângă parohii.

Credincioșii care merg după Paști sunt obligați să treacă pe declarație numele lăcașului de cult la care merg.

Credincioșii bolnavi sau peste 65 de ani vor primi Paștile acasă, de la voluntari ai bisericii.

Sfânta Lumină va fi distribuită de voluntarii parohiilor și de forțele de ordine publică prezente în stradă.

Credincioșii vor ieși afară respectând regulile de distanțare socială fără să formeze grupuri de trei persoane.

În zonele carantinate Lumina Sfânta va fi dusă de reprezentanții MAI.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat marți seară, că a fost semnat un acord între MAI și Patriarhia Română care prevede acordarea sprijinului pentru împărțirea luminii și a sfintelor paști pentru credincioși.

Vela a explicat cum vor lua românii Sfintele Paste și Lumina de Înviere.

El a precizat ca reprezentanții MAI vor ajuta la împărțirea Sfintelor Paste si a Luminii sfinte către toate bisericile din tară.

Romanii vor putea merge, organizat, „la fel cum merg la supermarket”, să ia pâinea binecuvântată de la biserici, vineri si sâmbătă între orele 7-17, a precizat Marcel Vela

Citește și PROGRAMUL distribuirii „paștilor” la Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia. Cum va fi adusă Lumina Sfântă de la Ierusalim

Vela s-a referit la ”măsuri pe care le-am luat împreună cu Patriarhia. Am depus toate eforturile ca și credinciosii, și clericii să fie protejați, dar să se bucure de Sărbătorile Pascale”.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat marți seară că a fost semnat un acord între MAI și Patriarhia Română care prevede acordarea sprijinului pentru împărțirea luminii și a sfintelor paști pentru credincioși.

Declarațiile ministrului Marcel Vela:

Vă prezint acordul semnat între MAI și Patriarhie. Având în vedere numărul mare de credincioși, MAI vine în sprijinul BOR executând misiuni de ajutor pentru clerici și credincioși. Vom ajuta BOR la împărțirea sfintelor paști cât și a luminii sfinte aduse de la Ierusalim în seara Învierii.

Tinând cont de decretele prezidențiale, cât și de prevederile ordonanțelor militare, astăzi am semnat împreună cu PF Daniel un acord de susținere și sprijin din partea tuturor forțelor coordonate în starea de urgență.

Având în vedere dorința de a se oferi credincioșilor ortodocși o anumită consolare prin distribuirea paștilor, s-au stabilit următoarele:

Pâinea binecuvântată va fi distribuită credincioșilor în zilele de vineri și sâmbătă, între 7 și 17 în toate parohiile din patriarhia română, în locurile special amenajate de către personalul bisericii și de către voluntari, cu respectarea măsurilor de protecție, exact ca la magazinele comerciale.

În declarație, credinciosul va face precizarea „pentru ridicarea sfintelor paști” și va trece numele lăcașului de cult din zona de rezidență.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Elena

    marți, 14.04.2020 at 21:06

    Dle ministru Vela, de ce nu ai semnat un acord si cu ceilalti care au sarbatorit Sfintele Paste duminica. Asta inseamna ca unele culte au mai putine drepturi decat ceilalti. Este discriminare dle Vela. Rusine sa va fie, daca tot ne spuneti sa stam in casa, nu trebuia sa bati palma cu Preafericitul Daniel.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax