Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Momentul accidentului teribil de pe autostrada M1 din Ungaria, surprins pe camere video. Imagini șocante

Publicat

Accidentul deosebit de grav, petrecut sâmbătă după-amiaza, pe autostrada M1, în apropiere de capitala Ungariei, a fost surprins de camere video. În imagini se vede impactul devastator. Au fost implicate peste 40 de autovehicule, iar unele dintre acestea au luat foc.

Un bărbat de 44 de ani a murit, alte două persoane erau în stare critică, 12 erau rănite grav și 25 au suferit leziuni, a comunicat Poliția din Ungaria. Printre răniți sunt și copii.

Vezi FOTO UPDATE: Accident teribil cu peste 40 de autoturisme și TIR-uri, pe autostrada M1 din Ungaria, din cauza unei furtuni de praf

Potrivit sursei citate, corpul neînsuflețit a fost găsit sub resturile unei mașini care a ars.

În accident au fost implicați și trei români, unul dintre ei fiind rănit grav.

UPDATE: MAE a anunțat că alți doi români au fost implicați în accident. În total cinci cetățeni români, dintre care unul cu dublă cetățenie, au fost implicați în gravul accident de circulație.

Dintre aceștia, doi au fost spitalizați, unul dintre cetățenii români spitalizați fiind deja externat și deplasându-se în România. Celălalt cetățean român internat primește, în continuare, îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol. De asemenea, persoanele în cauză au solicitat sprijinul ambasadei pentru recuperarea bunurilor din autoturismele avariate, aflate în custodia autorităților ungare.

În ceea ce privește persoana decedată în urma accidentului, MAE informează că autoritățile ungare au precizat că aceasta nu este cetățean român, potrivit Mediafax.

Presa locală a scris că răniții au fost transportați la spitale Győr, Tatabánya, Székesfehérvár şi Budapesta.

Cum s-a petrecut accidentul

Imagini filmate de camera de bord a unui camion și postate de o comunitate online a șoferilor români arată impactul devastator. În momentul în care a intrat în coliziune, viteza camionului era de 90 km/h.

Chiar dacă Poliția nu a anunțat cauza accidentului, operatorul autostrăzilor din Ungaria, Hungarian Concession Infrastructure Development Plc, a scris într-o postare pe rețeaua de socializare că o furtună de praf locală ar fi putut cauza o reducere bruscă de vizibilitate pe M1.

Purtătorul de cuvânt al operatorului de autostrăzi, László Szimicsku, a declarat că, de îndată ce au fost anunțați despre accident, au „verificat imediat imaginile camerelor de supraveghere, care nu au arătat mare lucru, doar că a izbucnit un incendiu, deoarece vântul era puternic în zonă”.


O rafală extrem de eputernică de vânt a lovit pe o fâșie de 20 de metri lățime. În ultimele zile s-a lucrat pe terenul agricol din jur, iar vântul cu forță de uragan a ridicat praf și l-a aruncat pe autostradă, potrivit bzi.ro

Forțe impresionante de intervenție

Accidentul s-a petrecut pe autostrada M1, în Herceghalom, la 30 de kilometri de Budapesta. A fost anunțat prin numărul de urgență în jurul orei locale 14.25.

YouTube video

La fața locului au acționat forțe impresionante de salvatori, din mai multe localități, inclusiv cu elicoptere. Incendiile la mașini au fost stinse. În total au ars 19 autovehicule.

Circulația în direcția Budapesta a fost reluată duminică, la ora 0.45 și spre Gyor la ora 5.15, potrivit Poliției.

Asfaltul a ars pe mai mulți metri pătrați la locul accidentului, fiind introdusă restricție de viteză de 80 km/h.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax