Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Muzeul din Alba Iulia va fi ÎNCHIS de ”Noaptea Muzeelor” în semn de protest. Angajații instituției cer majorarea salariilor

Publicat

Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia va fi închis de ”Noaptea Muzeelor” în acest an. De asemenea mai multe muzee din țară vor fi închise, sâmbătă 18 mai. 

Motivul pentru care muzeul va fi închis este unul simplu: angajații muzeului vor protesta față de inchitățile salariale. Noaptea Muzeelor este un eveniment așteptat la Alba Iulia de locuitori, dar și de turiști. 

Este noaptea în care muzeul poate fi vizitat gratuit, iar istoria prinde viață. Mii de vizitatori se pot întâlni pe holurile instituției cu personaje din epoca de piatră, daci, romani, sau alte personaje istorice.

Însă, în acest an, muzeul va fi închis. Este o formă de protest luată de angajații muzeului. Acțiuni similare vor avea loc în mai multe orașe din țară.


Mai multe detalii despre protestul angajaților din muzeu a oferit, Dragoș Ursu, liderul de sindicat.

”Anul asta o să facem o ediție specială, nu va fi ”Noaptea muzeelor” ci ”Noapte în muzeele” din România. Ca formă de protest este o măsură la nivel național a sindicatelor din federația sindicatelor din cultură, referitor la faptul că Ministerul Culturii tot amână și tot amână ordonanța convenită cu sindicatele.

Ordonanță ce trebuia adoptată la 1 aprilie și nici acum nu este adoptată. Chipurile ar fi în curs”, a explicat Dragoș Ursu.

Ordonanța prevede mărirea salariilor angajaților din muzeele naționale.

Totuși, muzeul ar putea fi deschis sâmbătă seara, doar cu o condiție. Dacă joi, 16 mai, Guvernul României va trece ordonanța de urgență prin care să fie mărite salariile angajaților din muzee.

Activități la Alba Iulia de ”Noaptea Muzeelor”

Deși muzeul va fi închis, la Alba Iulia vor exista câteva activități în seara de sâmbătă, 18 mai.

CITEȘTE ȘI: Noaptea Muzeelor 2024 la Alba Iulia în 18 mai. Programul evenimentelor de la Palatul Principilor Transilvaniei și Muzeul Principia

Mai exact acestea vor fi organizate de către Palatul Principilor din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Vizitator de noapte

    luni, 13.05.2024 at 14:23

    Azi maine va cere si calul lui Mihai Viteazu o marire a portiei de nutreț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate