Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Nou obiectiv turistic în Cetatea Alba Carolina. Centrul Etnografic al județului Alba își deschide porțile pentru vizitatori

Publicat

Centrul Etnografic al județului Alba a fost inaugurat vineri, 21 iulie, și se află în spațiile expoziționale de lângă Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina.

Cel mai nou obiectiv turistic din Alba Iulia a fost deschis cu o conferință de prezentare a noului Centru Etnografic al județului Alba.

Deschiderea acestui centru este inclusă, ca preambul, în programul Târgului de Fete de pe Muntele Găina.

Vezi și: 22-23 iulie 2023: Program Târgul de Fete de pe Muntele Găina. Legenda celei mai cunoscute sărbători tradiționale a Apusenilor


Acest Centru Etnografic a fost realizat în urma unei colaborări între cele două instituții culturale aflate în subordinea Consiliului Județean Alba, anume, Centrul de Cultură „Augustin Bena” și Muzeul Național al Unirii.

Exponate Centrul Etnografic Alba – foto: alba24

„Consider acest Centru Etnografic rezultatul unei munci de 17 ani, întrucât de 17 ani lucrăm la păstrarea tradițiilor și obiceiurilor etnografice din județul nostru, lucruri care se puteau pierde fie din neatenție, neglijență sau neștiință”, a declarat președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, la conferința de prezentare a noului obiectiv turistic.

În rândul exponatelor, se regăsesc:

  • obiecte de mobilier specifice culturii românești, maghiare și săsești
  • articole vestimentare specifice portului popular
  • vase și coșuri de lut și nuiele
  • perne și pături cu modele florale
  • manechine care imită diferite meșteșuguri și activități tradiționale

Exponate Centrul Etnografic Alba – foto: alba24

Centrul Etnografic poate fi vizitat începând cu ziua de vineri, 21 iulie, de la ora 12:00. Reprezentanții Muzeului Național al Unirii intenționează să includă acest centru într-un circuit turistic al muzeului, urmând să revină cu detalii legate de tarife și programul de funcționare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax