Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: O dronă americană a căzut în apropiere de baza militară de la Câmpia Turzii. Cum a fost recuperată

Publicat

YouTube video

O dronă militară americană MQ-9 Reaper s-a prăbușit joi după-amiaza, pe un câmp din apropierea Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii. 

Potrivit primelor informații, aparatul fără pilot aparținea armatei americane și era dirijat de către militarii SUA. Incidentul este investigat de către armata americană.

Drona a fost recuperată de pe câmpul unde a căzut, cu un escavator și transportată în cupa utilajului scrie Cluj24.ro

Drona s-a prăbușit la ora locală 14:15, la 3 kilometri sud de baza aeriană, pe un câmp cultivat cu soia. În urma incidentului nu au fost înregistrate persoane rănite.

Ministrul Vasile Dîncu a declarat joi la Digi24 că drona era într-o misiune „de antrenament”. „Nu au fost pagube, au căzut pe câmp, într-o zonă nelocuită. Americanii sunt cei care fac prima analiză în acest moment. (…) Deocamdată aceste drone sunt folosite pentru antrenament. Ne antrenăm împreună, și noi și americanii, cu aceste drone”, a precizat ministrul.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu: „Drona era operată de americani”

„Nu ne dăm seama ce cauză a fost, de foarte multe ori, însă, vorbim de o combinație între o cauză tehnică și o cauză umană. Cu siguranță că o să primim informații de la comandamentul american și vom știi. Americanii sunt foarte transparenți când e vorba de astfel de incidente”, a mai spus Vasile Dîncu, care a mai precizat că drona în cauză era operată de americani.

Minisitrul a explicat că nu este un lucru excepțional, având în vedere că există drone care în antrenamente se defectează și mai cad.

„Noi suntem într-o fază în care și firme private din România au început sa fabrice drone. Dronele noastre nu cad pentru că nu avem foarte multe, avem drone mai simple, pe supraveghere, dar nu avem încă astfel de drone în dotarea armatei. Sper să avem în anii următori, suntem în procese de achiziție”, a mai declarat ministrul Apărării.

MApN: „Drona nu era înarmată”

Potrivit purtătorului de cuvânt al MApN, Costi Spânu, drona nu e înarmată.

Aparatul de zbor a căzut la aproximativ 3 kilometri sud de pista Bazei Aeriene, în jurul orei 14:15.

În urma prăbușirii dronei americane nu s-au înregistrat persoane rănite sau pagube materiale.

La Câmpia Turzii se află o bază aeriană militară în curs de modernizare, unde sunt încartiruiți soldați ai SUA.

SUA au anunțat, anul trecut, că demarează 15 lucrări de modernizare a infrastructurii bazei aeriene de la Câmpia Turzii, a căror valoare se ridică la 152 de milioane de dolari.

sursa: Digi24, antena3.ro

sursa video: buzznews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax