Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: O nouă problemă pe Autostrada ”fisurată” A10, în zona Alba Iulia Nord, la câțiva metri de porțiunea deja reparată

Publicat

A 10 își păstrează deocamdată numele de ”autostrada fisurată”. La scurt timp după reparațiile porțiunii de la nord de Alba Iulia, a fost înregistrată o nouă problemă în aceeași zonă: nodul rutier Alba Iulia Nord – Pârâul Iovului, sensul Sebeș – Turda. Este nevoie acum de o nouă intervenție. Reprezentanții CNAIR nu au oferit nici o informație legată de situația de acolo și de măsurile dispuse. 

Noi probleme au fost semnalate recent în zona alunecării de teren de pe Autostrada A10 Sebeș-Turda, în apropierea nodului rutier Alba Iulia Nord.

Vezi și Fisuri și crăpături în structura viaductului Aciliu de pe A1 Sebeș-Sibiu

Deși lucrările la porțiunea afectată de o alunecare de teren se apropiau de finalizare, la doar câțiva metri distanță, o nouă fisură a fost descoperită.

Potrivit Dispeceratului CNAIR, circulația rutieră în zona alunecării urma să fie deschisă până în data de 9 mai.

Muncitorii au montat recent parapetul metalic și se pregătesc pentru turnarea asfaltului pe porțiunea unde au apărut fisuri, doar că, deocamdată nu este clar ce s-a întâmplat acolo.

Reprezentanții CNAIR nu au răspuns solicitării Alba24 de a preciza ce s-a întâmplat de fapt acolo și care sunt măsurile dispuse.

Alba24 a încercat să îl contacteze pe purtătorul de cuvânt al instituției, Alin Șerbănescu, însă acesta nu a răspuns nici la telefon și nici la mesajele reporterilor.

Probleme mai vechi cu o alunecare de teren

Reamintim faptul că începând din data de 1 februarie s-a închis circulația pe o porțiune a autostrăzii A10, pe sensul Sebeș – Turda, între kilometrii 15+700 metri și 16+800 metri.

În zonă carosabilul a fost afectat de o alunecare de teren. Pe banda de urgență au apărut fisuri, la circa doi ani de la inaugurare.

Traficul a fost deviat prin breteaua 3 de la nodul rutier Alba Iulia Nord, către sensul giratoriu de pe DN 1 km 386+140. Din acesta se realizează și revenirea pe autostradă, prin breteaua de acces 4 a aceluiași nod rutier.

Inițial, lucrările trebuiau finalizate până pe 3 martie. Constructorul italian Pizzarotti, care trebuie să repare autostrada din care o bucată s-a desprins, în zona Alba Iulia Nord, a cerut la sfârșitul lunii februarie prelungirea cu 60 de zile a termenului de finalizare a reparaţiei, până la începutul lunii mai.

Autostrada A 10 Sebeș – Alba Iulia – Turda

Autostrada A10 face legătura dintre Autostrada A1 si Autostrada A3, pe traseul Sebes – Turda. Licitațiile au fost făcute în 2013, iar lucrările au început în 2014.

Proiectul a fost împărțit în 4 loturi, cu termen de finalizare contractuală 2016.

Lot 1 – 17,00 km de la intrarea pe autostrada în Sebes până la Pârâul Iovului – 15,5 km deschiși circulației în decembrie 2020; restul în noiembrie 2021

constructori: asocierea SC Impresa Pizzarotti & C SpA – SC Pomponio SRL.

Cost: 541.739.137 lei fără TVA

Lot 2 – 24,25 km de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud – deschis circulației în noiembrie 2021

constructori: asocierea Aktor SA – SC Euroconstruct Trading SRL.

Cost: 549.332.494 lei fără TVA.

Lot 3 – 12,45 km de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea – deschis circulației din iulie 2018

constructori: asocierea Tirrena Scavi SpA, Societa Italiana per Condotte d’Acqua S.p.A.

Cost: 420.511.921 lei fără TVA

Lot 4 – 16,30 km de la nodul Decea până în Turda – deschis circulației din iulie 2018

constructori: asocierea Porr Construct SRL, Porr Bau GmbH.

Cost: 470.004.894 lei fără TVA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax