Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: O tură pe A10, între Sebeș și Alba Iulia. Cum se văd lucrările pe autostrada care trebuia terminată în 2016

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDFKakUsMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Deși este o perioadă grea din cauza pandemiei, pe lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș – Turda, între Sebeș și Alba Iulia, lucrările continuă. Constructorul a raportat vineri un progres fizic de peste 86% și o mobilizare de 350 de oameni în șantier. 

Cu ocazia vizitei în teren a premierului Ludovic Orban, vineri, 15 mai, echipa Alba24 a parcurs cu mașina cea mai pare parte din lotul 1 al Autostrăzii Sebeș – Turda, între Sebeș și Alba Iulia. 

Potrivit reprezentanților Guvernului, termenul pentru darea în circulație a Autostrăzii A10, între Sebeș și Aiud, este 30 noiembrie 2020. Potrivit contractului semnat în 2014, cei 17 kilometri de autostradă trebuiau finalizați în octombrie 2016.  

„În cazul tronsonului 2, am discutat cu managerul de proiect și obiectivul stabilit este 30 noiembrie, să se dea drumul la circulație. Sigur, asta nu înseamnă finalizarea integrală a obiectivului de investiții, pot să mai rămână lucrări care nu afectează partea carosabilă, dar termenul stabilit este 30 noiembrie – punerea în circulație.

De asemenea, la tronsonul 1, care din punct de vedere al progresului fizic este mai avansat, și acolo, din discuțiile pe care le-am avut cu antreprenorul, este clar că este nevoie de o mobilizare suplimentară. La nivelul actual de mobilizare, nu se poate atinge obiectivul de a da drumul la circulație pe tronsonul 1, în termenul stabilit”, a precizat premierul.

 

„Trebuie să spunem adevărul. Acest proiect este întârziat cu mulți ani. Finalizarea acestui proiect al Autostrăzii Sebeș-Turda trebuia să aibă loc cu cel puțin doi ani în urmă, în planificarea inițială”, a mai declarat acesta.

Vezi și VIDEO: Autostrada Sebeș-Turda. Termen 30 noiembrie pentru darea în circulație. Declarațiile reprezentanților Guvernului

Constructorul italian al lotului 1 din Autostrada Sebeș – Turda, Impresa Pizzarotti a anunțat la sfârșitul acestei săptămâni o creștere semnificativă a mobilizării pe șantier.

Aflată vineri în vizită, șefa Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) Mariana Ioniță a spus că este la mâna constructorului pentru finalizarea lucrărilor la timp, respectiv până la sfârșitul lunii noiembrie 2020. 

 

„La începutul lunii, aveam un progres fizic de 85,4%. În două săptămâni, progresul a crescut cu circa un procent, Mobilizarea a crescut semnificativ față de luna martie, acum avem 350 de oameni pe șantier plus 60 de oameni din personalul TESA”, a declarat vineri Eusebio Caretta, șeful Pizzarotti pe șantierul lotului 1 al Autostrăzii Sebeș – Turda.

Acesta a mai spus că, în opinia sa, se lucrează într-un ritm intens, pe toate punctele. „Reușim să atingem cantitatea de 1.100 de tone de asfalt pe zi. Duminica trecută am reușit să montăm tablierul metalic pe DN1, peste autostradă la km 15”, a mai adăugat Caretta.

„În ultima perioadă, personalul și utilajele aproape s-au dublat și vor fi mărite în continuare, încercând să finalizăm acest lot de autostradă în programul propus. Se lucrează cu un program de lucru prelungit, până seara în jur de 19:00 – 20:00”, a precizat un reprezentant CNAIR , prezent vineri pe șantier.

Directorul general al CNAIR, Mariana Ioniță, l-a asigurat pe constructor că vor fi eliminate toate piedicile în calea finalizării lucrărilor.

„Echipa noastră de proiect de la București s-a instalat deja aici în șantier, vă stă alături. Ați văzut că săptămâna asta s-a scurtat graficul de aprobare a documentațiilor. Mai departe, mai avem activitatea legată de Ordonanța de Guvern privind devierea stâlpilor electrici. Și aceea este redactată, urmează să fie introdusă pe circuitul de semnături, în așa fel încât să eliminăm și problema asta. Mai departe, depindem de dumneavoastră. Suntem la mâna constructorului”, a spus șefa CNAIR.

În primăvara anului trecut, fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, promitea deschiderea circulației pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeș – Turda în decembrie 2019.

Vezi și VIDEO Ministrul Transporturilor, în vizită pe șantierul Autostrăzii Sebeș – Turda, promite finalizarea ei în acest an

Contractul pentru construcția celor 17 kilometri ai lotului 1 din Autostrada Sebeș – Turda a fost atribuit Asocierii Impresa Pizzarotti – Pomponio Construcții, pentru suma de 541,73 milioane de lei. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în decembrie 2014, iar termenul inițial pentru finalizarea lor era octombrie 2016, conform contractului, însă acesta a tot fost prelungit.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax