Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Pacienții din Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, mutați din saloane până la finalizarea deratizării și dezinsecției

Publicat

spital pneumoftiziologie aiudUna dintre măsurile dispuse de inspectorii sanitari după mediatizarea, la începutul acestei săptămâni, a imaginilor cu şoareci şi urechelniţe în saloane de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud a fost acţiune urgentă de deratizare şi dezinsecţie. Conducerea spitalului a precizat că acţiunea de deratizare se finalizează vineri, în etape. În această perioadă, pacienţii sunt mutaţi pe alt palier.

Joi, la două zile după control, pacientul care a făcut publică situaţia a postat noi imagini video, în care a surprins iar un şoarece pe podeaua salonului şi insecte pe lenjerie.

În acest moment (joi, în jurul amiezii – n.r.), în sectia de Pneumofitziologie Aiud. Alt soarec pe ziua de azi. Şi ăsta tot din greşeală a intrat?

Secţia fiind închisă, tot vina pacienţilor este că lasă uşa terasei deschisă???”, este mesajul pacientului, pe Facebook.

Miercuri, au fost mediatizate imagini cu insecte pe lenjeria de pe o masă dintr-un salon.

„Aşa arată după marea deratizare promisă”, a transmis pacientul.

Reamintim că miercuri, Ministerul Sănătăţii a anunţat măsurile după controlul de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud. Unitatea a fost amendată cu 5.000 de lei, iar secţia doi (TBC, cu 60 de paturi şi 32 de saloane) a fost închisă temporar, pentru deratizare şi dezinsecţie. Pacienţii sunt mutaţi pe alt palier, în această perioadă.

Vezi şi O secţie a Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, ÎNCHISĂ temporar de Inspecţia Sanitară, după imaginile cu şoareci şi urechelniţe din saloane. Amendă de 5000 lei

Altă măsură dispusă este montarea de uși cu plase metalice la ușile de la terase. „Motivul este dat de faptul că spitalul are o curte de 2.700 de metri pătrați și este posibil ca un șoarece să intre pe ușa de la terasă care dă direct în salon”, se arată în comunicat.

Joi, după alte imagini cu şoareci şi insecte încă prezente în saloane, managerul spitalului, Vasile Vultur, a oferit precizări, la solicitarea Alba24.ro.

„Acţiunile de deratizare şi dezinsecţie au început de miercuri, 21 septembrie şi continuă până vineri, 23 septembrie. Aşadar, doar mâine se finalizează. Secţia doi este complet izolată, se face curăţenie, sunt scoase efectele pe balcon, este vorba despre o acţiune ce nu se finalizează într-o zi.

Conform planului aprobat de DSP Alba, oricum acţiunea de deratizare se face trimestrial şi de câte ori este nevoie”, a declarat managerul spitalului, pentru Alba24.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Anchetă DSP la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, după ce un pacient a mediatizat imagini cu şoareci şi insecte într-un salon

Vultur a precizat că, încă de la preluarea funcţiei de conducere, din 2010, a încercat, în măsura în care a fost posibil, să modernizeze spaţiile din clădirile ce datează din 1924 şi fuseseră reabilitate ultima dată în 1996.

Au fost înlocuite elementele de tâmplărie de la toate saloanele, inclusiv cabinetele asistentelor, a fost parţial reabilitat acoperişul clădirii, a fost modernizată spălătoria şi utilate grupurile sanitare şi bucătăria. Toate acestea, din fonduri judeţene şi sponsorizări.

În total, spitalul dispune de 116 paturi, 60 dintre acestea la secţia doi (TBC).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax