Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO- Partidul Phralipe al Romilor din Alba Iulia despre europarlamentare: Misiune imposibilă pentru o formațiune nouă


Publicat

O  formațiune politică care a luat naștere la Alba Iulia, vrea să aducă un ”suflu” nou în politica țării. Partidul Phralipe al Romilor, condus de omul de afaceri albaiulian Călin Pădurean, s-a înființat în urmă cu două luni și deja s-a lovit de ”jocul politic” din România.

Formațiunea ”a bătut țara în lung și în lat” pentru a strânge cele 200.000 de semnături necesare pentru participarea la alegerile europarlamentare, dar nu au reușit.

Acest lucru însă nu i-a demoralizat și noul partid are planuri de viitor și un program politic cu 23 de priorități.

Cei patru membri ai consiliului de administrație, Călin Pădurean președinte, Teodor Ducean secretar general, Mădălin Bobo vicepreședinte și Marius Mareșal Stoica, președinte Diaspora și-au dat seama rapid că pentru un partid proaspăt înființat, să strângi 200.000 de semnături este aproape imposibil.

Totuși aceștia au reușit să strângă un număr de 171.522 de semnături, în aproape trei săptămâni de muncă neîntreruptă.

Într-o primă conferință de presă, biroul de conducere al formațiunii și-a prezentat programul politic al partidului, primele impresii în urma campaniei de strângere de semnături și planurile de viitor.

PPR, sau Partidul Phralipe al Romilor este  ”o asociație cu caracter politic, de centru, care militează pentru respectarea drepturilor omului, a suveranității naționale, a independenței și a unității statului, a integrității teritoriale, a ordinii de drept și a principiilor democrației constituționale.”

Printre cele mai importante priorități din programul politic propus de PPR se află:

Încurajarea microîntreprinderilor, cooperativelor agricole și meșteșugărești, încurajarea producției și consumului de produse alimentare biologice în România.

În programul politic se află și susținerea sistemului de sănătate din țară, încurajarea medicilor și cadrelor medicale pentru a profesa în România.

Mai mult, aceștia militează pentru introducerea Legii Anti-Mafia în Codul Penal din România, confiscarea averilor nejustificate și transferul acestora către un program de urgență socială.

De asemenea au în vedere și lansarea unor inițiative legislative pentru protecția animalelor.

Lista completă cu cele 23 de priorități ale PPR:

partea I partea a II a partea a III a partea a IV a

Campania de strângere de semnături pentru alegerile europarlamentare

Potrivit declarațiilor celor patru membri ai partidului, aceștia au avut mai puțin de 40 de zile pentru a strânge cele 200.000 de semnături necesare pentru participarea la europarlamentare.

Aceștia și-au dat seama foarte rapid, că pentru un partid mic și care nu are o masă de votanți deja bine stabilită, este aproape imposibil să faci cinstit 200.000 de semnături.

Mergând în teren pentru a strânge semnăturile necesare, reprezentanții PPR au observat cu ușurință cum pătura de jos a societății este manipulată și folosită ca și masă de votanți de către partidele politice cu putere.

ppr

În acest sens, proaspeții politicieni vor să facă o petiție pentru schimbarea legislației electorale în România. Aceștia vor o legislație electorală cum se află în mai multe țări din Europa, unde numărul necesar de semnături pentru a participa la alegeri este cu mult mai mic decât în România.

”Astăzi am strâns un număr de 171. 522 de semnături, cu care nu am putut face cele 200.000 de semnături pentru a atinge planul. Ne pare rău că nu putem să mergem la europarlamentare, atât am putut deocamdată pentru un partid politic care este ieșit de două luni pe piață. Nu suntem destul de cunoscuți ca și partid politic, dar nu considerăm că este o luptă pierdută. Ba din potrivă, mergem cu fruntea în sus, pentru noiembrie o să mergem și către prezidențiale. Acum ne pregătim pentru înființarea de filiale județene, exact, cum spune legea, și ne pregătim să mergem mai departe, cu filialele județene.” a declarat Călin Padurean referitor la alegerile europarlamentare.

Planuri de viitor

Vicepreședintele partidului, Teodor Ducean, a declarat că în viitoarele 6 luni, formațiunea politică va lucra intens pentru înființarea a 22 de organizații județene și identificarea persoanelor care ar putea deveni lideri locali ai respectivelor organizații.

De asemenea aceștia au un suport puternic și din Diaspora, mai ales din SUA, Germania și Austria. Președintele partidului pe Diaspora este Marius Mareșal Stoica, care timp de 30 de ani a locuit  în Statele Unite ale Americii, unde a lucrat ca și polițist. Intrat în politică alături de PPR, acesta militează pentru o unitate a românilor indiferent de etnie și religie.

Pe lângă planurile cu organizațiile județene, un mare proiect de viitor pentru Partidul Phralipe al Romilor este participarea la alegerile prezidențiale.

 

 

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ABRUD

Pe mâna cui lași Abrudul, după alegerile locale? LISTA candidaților la funcția de primar și partidele din care fac parte

Publicat

Duminică 27 septembrie, după ora 9 seara, vom afla rezultatele alegerilor locale la Abrud şi vom şti cine va fi primarul orașului în următorii 4 ani. 

Orașul este condus în prezent de un primar PSD, Gheorghe Simina. Cuvântul final în privința celui care câștigă alegerile de la Abrud, îl au însă cetățenii care merg la vot.

Citește și Pe mâna cui lași ALBA IULIA după alegerile locale? LISTA candidaților la funcția de primar, în ordinea de pe buletinul de vot

Aici afli prima dată cine a câştigat la alegeri locale 2020 pentru Primăria Abrud.

Primele rezultate ale alegerilor locale 2020 pentru Primăria Abrud vor fi anunţate duminică 27 septembrie după ora 21:00, când se închid urnele în toată ţara.

Alegeri locale, 27 septembrie: Cine candidează în 2020 la Primăria Abrud:

Bogdan-Catalin Furdui – USR

Cristian Alexandru Albu – PNL

Ioan Nemes-Dan – ALDE

Ioan Sicoe – PMP

Narcis-Romeo Avram-Jurca – Pro Romania

Nicolae Simina – PSD

Conform recensământului efectuat în 2011, populația orașului Abrud se ridică la 5.072 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 6.195 de locuitori. Date mai recente nu sunt disponibile.

Citește și ALEGERI PRIMAR 2020- LISTE OFICIALE: Cine candidează în cele 11 orașe și municipii din Alba. Numele și locul pe buletinul de vot

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Pe mâna cui lași Zlatna, după alegerile locale? LISTA candidaților la funcția de primar, în ordinea de pe buletinul de vot

Publicat

drona

Duminică 27 septembrie, după ora 9 seara, vom afla rezultatele alegerilor locale la ZLATNA şi vom şti cine va fi primarul orașului în următorii 4 ani. 

Orașul este condus în prezent de un primar PNL, Silviu Ponoran.

Citește și Pe mâna cui lași ALBA IULIA după alegerile locale? LISTA candidaților la funcția de primar, în ordinea de pe buletinul de vot

Cuvântul final în privința celui care câștigă alegerile de la Zlatna, îl au însă cetățenii care merg la vot.

Aici, pe Alba24, afli prima dată cine a câştigat la alegeri locale 2020 pentru Primăria Zlatna.

Primele rezultate ale alegerilor locale 2020 pentru Primăria Zlatna vor fi anunţate duminică 27 septembrie după ora 21:00, când se închid urnele în toată ţara.

Alegeri locale, 27 septembrie: Cine candidează în 2020 la Primăria Zlatna:

Gheorghe Florin Crișan – PRO Romania

Daniel Demenic – ALDE

Florin Nicolae Nistor – PSD

Silviu Ponoran – PNL

Claudiu Mateș – PMP

Cristian Cîmpean – USR – PLUS

Clonța Nicolae – PNȚCD

Citește și ALEGERI PRIMAR 2020- LISTE OFICIALE: Cine candidează în cele 11 orașe și municipii din Alba. Numele și locul pe buletinul de vot

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

O nouă etapă în proiectul de modernizare a zonei Talcioc din Alba Iulia. Ansamblu urban cu spații socio-culturale și de recreere

Publicat

Un nou pas a fost făcut recent în implementarea proiectului privind amenajarea unui ansamblu urban cu spații socio-culturale, educative și de recreere, în cartierul Gheorghe Șincai din Alba Iulia. Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a luat decizia de încadrare a proiectului – fără evaluarea impactului asupra mediului.

Proiectul urmărește, printre altele, construirea unui centru multifuncțional, realizarea unui teren de minifotbal, modernizarea spațiului urban – Talcioc, amenajarea unor locuri de joacă pentru copii, alei și parcaje. Potrivit documentației, valoarea investiției este de peste 24,1 milioane de lei, fără TVA. 

APM Alba a anunțat joi luarea deciziei etapei de încadrare – fără evaluarea impactului asupra mediului pentru proiectul „Construire Ansamblu urban cu spatii socio- culturale, educative si de recreere cartier Gheorghe Sincai”, propus a fi amplasat în municipiul Alba Iulia.

Conform regulamentului aferent strategiei de dezvoltare a municipiului Alba Iulia, destinația stabilită este de Ansamblu urban cu spatii socio-culturale, educative și de recreere, cartier
Gheorghe Șincai. Realizarea obiectivului din această zonă va conduce la creșterea suprafețelor verzi de la nivelul municipiului pe fondul reintegrării în circuitul urban al spațiilor reziduale ale acestuia.

În cadrul proiectului urmează să se realizeze următoarele amenajări:

– Centru multifuncțional

– Modernizare spațiu urban – Talcioc

– Teren de minifotbal

– Spații de joacă pentru copii

– Spațiu verde amenajat

În afara acestora se va dezvolta și infrastructura necesară bunei funcționări a obiectivului și amenajărilor menționate mai sus, respectiv:

– Alei și mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, jardiniere etc.)

– Alei auto și parcare, inclusiv stație autobuz pentru transport public

– Rețele de alimentare cu apă și canalizare, alimentare cu gaz

– Rețele electrice de iluminat ambiental și supraveghere video

Deși nu este amplasată într-o zonă urbană de prim interes, dezvoltarea întregii zone este de mare viitor, având ca obiectiv general reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială în Zona Urbană Marginalizată Alba Iulia, alături de îmbunătățirea calității vieții, creșterea coeziunii sociale, îmbunătățirea mediului de viață și creșterea economică în teritoriul SDL, prin crearea și dezvoltarea infrastructurii specifice în teritoriul vizat, privind accesul nediscriminatoriu la condiții decente de locuire, servicii medicosociale de calitate, un învățământ de calitate, ocupare, utilități de bază, servicii social-culturalrecreaționale, sportive etc, un mediu de viață /înconjurător (peisaj urban) civilizat.

Prin valorificarea zonei, amenajarea, dotarea cu elemente specifice și crearea de facilități pentru locuitorii ZUM Alba Iulia se vor crea premisele unui trai decent, acces nediscriminatoriu pentru cetățenii acestui cartier la serviciile oferite de administrația publică locală și alte instituții publice, permițând totodată organizarea unor tipuri variate de evenimente publice, culturale, educative, sociale, expresie a mecanismului DLRC (dezvoltare locală la răspunderea comunității), favorizate de noile dotări și echipări ale zonei

Accesul principal se realizează pe latura de Vest, din strada Gheorghe Șincai. Accesul secundar se efectuează din drumul de exploatare pe latura de Est.

Prin planul urbanistic zonal aprobat, au fost reglementate aleile principale de circulație interioară, cu un profil stradal de 7.0 m și aleile secundare, cu lățimi de 4.0 m (alei cu sens
unic).

Suprafețe și obiective studiate în documentație:

Etapa 1: 

– Centru multifuncțional – 2.205,75 mp

– accese Centru (podețe, trepte, rampe) – 392,60 mp

– modernizare spațiu urban – Talcioc – 960 mp

– teren minifotbal – 1.125 mp

– loc de joacă pentru copii (un loc de joacă) – 100 mp

– alei auto și parcări – 4.090 mp

– trotuare și suprafețe pietonale – 7.560 mp

– spații verzi amenajate – 3.600 mp

Etapa 2: 

– loc de joacă pentru copii (trei locuri de joacă) – 300 mp

– alei auto și parcări – 8530,50 mp

– trotuare și suprafețe pietonale 3.008,44 mp

– spații verzi amenajate – 6.280,71 mp

– platforme de gunoi (îngropate – 6 bucăți) – 415 mp

Citeste mai mult
Publicitate

CUGIR

Pe mâna cui lași orașul Cugir, după alegerile locale? LISTA candidaților la funcția de primar și ordinea pe buletinul de vot

Publicat

Duminică 27 septembrie, după ora 9 seara, vom afla rezultatele alegerilor locale la Cugir şi vom şti cine va fi primarul orașului în următorii 4 ani. 

Orașul este condus în prezent de un primar PNL, Adrian Teban.

Citește și Pe mâna cui lași ALBA IULIA după alegerile locale? LISTA candidaților la funcția de primar, în ordinea de pe buletinul de vot

Cuvântul final în privința celui care câștigă alegerile de la Cugir, îl au însă cetățenii care merg la vot.

Aici, pe Alba24, afli prima dată cine a câştigat la alegeri locale 2020 pentru Primăria Cugir.

Primele rezultate ale alegerilor locale 2020 pentru Primăria Cugir vor fi anunţate duminică 27 septembrie după ora 21:00, când se închid urnele în toată ţara.

Alegeri locale, 27 septembrie: Cine candidează în 2020 la Primăria Cugir:

Sorin Vasile – PRO România

Mircea Augustin Trifan – PSD

Daniel Herlea – ALDE

Adrian Teban – PNL

Lucian Buta – PMP

Gheorghe Dorin Scînteie – AUR

Flavius Serdiuc – USR – PLUS

Citește și ALEGERI PRIMAR 2020- LISTE OFICIALE: Cine candidează în cele 11 orașe și municipii din Alba. Numele și locul pe buletinul de vot

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate