Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO- Partidul Phralipe al Romilor din Alba Iulia despre europarlamentare: Misiune imposibilă pentru o formațiune nouă


Publicat

O  formațiune politică care a luat naștere la Alba Iulia, vrea să aducă un ”suflu” nou în politica țării. Partidul Phralipe al Romilor, condus de omul de afaceri albaiulian Călin Pădurean, s-a înființat în urmă cu două luni și deja s-a lovit de ”jocul politic” din România.

Formațiunea ”a bătut țara în lung și în lat” pentru a strânge cele 200.000 de semnături necesare pentru participarea la alegerile europarlamentare, dar nu au reușit.

Acest lucru însă nu i-a demoralizat și noul partid are planuri de viitor și un program politic cu 23 de priorități.

Cei patru membri ai consiliului de administrație, Călin Pădurean președinte, Teodor Ducean secretar general, Mădălin Bobo vicepreședinte și Marius Mareșal Stoica, președinte Diaspora și-au dat seama rapid că pentru un partid proaspăt înființat, să strângi 200.000 de semnături este aproape imposibil.

Totuși aceștia au reușit să strângă un număr de 171.522 de semnături, în aproape trei săptămâni de muncă neîntreruptă.

Într-o primă conferință de presă, biroul de conducere al formațiunii și-a prezentat programul politic al partidului, primele impresii în urma campaniei de strângere de semnături și planurile de viitor.

PPR, sau Partidul Phralipe al Romilor este  ”o asociație cu caracter politic, de centru, care militează pentru respectarea drepturilor omului, a suveranității naționale, a independenței și a unității statului, a integrității teritoriale, a ordinii de drept și a principiilor democrației constituționale.”

Printre cele mai importante priorități din programul politic propus de PPR se află:

Încurajarea microîntreprinderilor, cooperativelor agricole și meșteșugărești, încurajarea producției și consumului de produse alimentare biologice în România.

În programul politic se află și susținerea sistemului de sănătate din țară, încurajarea medicilor și cadrelor medicale pentru a profesa în România.

Mai mult, aceștia militează pentru introducerea Legii Anti-Mafia în Codul Penal din România, confiscarea averilor nejustificate și transferul acestora către un program de urgență socială.

De asemenea au în vedere și lansarea unor inițiative legislative pentru protecția animalelor.

Lista completă cu cele 23 de priorități ale PPR:

partea I partea a II a partea a III a partea a IV a

Campania de strângere de semnături pentru alegerile europarlamentare

Potrivit declarațiilor celor patru membri ai partidului, aceștia au avut mai puțin de 40 de zile pentru a strânge cele 200.000 de semnături necesare pentru participarea la europarlamentare.

Aceștia și-au dat seama foarte rapid, că pentru un partid mic și care nu are o masă de votanți deja bine stabilită, este aproape imposibil să faci cinstit 200.000 de semnături.

Mergând în teren pentru a strânge semnăturile necesare, reprezentanții PPR au observat cu ușurință cum pătura de jos a societății este manipulată și folosită ca și masă de votanți de către partidele politice cu putere.

ppr

În acest sens, proaspeții politicieni vor să facă o petiție pentru schimbarea legislației electorale în România. Aceștia vor o legislație electorală cum se află în mai multe țări din Europa, unde numărul necesar de semnături pentru a participa la alegeri este cu mult mai mic decât în România.

”Astăzi am strâns un număr de 171. 522 de semnături, cu care nu am putut face cele 200.000 de semnături pentru a atinge planul. Ne pare rău că nu putem să mergem la europarlamentare, atât am putut deocamdată pentru un partid politic care este ieșit de două luni pe piață. Nu suntem destul de cunoscuți ca și partid politic, dar nu considerăm că este o luptă pierdută. Ba din potrivă, mergem cu fruntea în sus, pentru noiembrie o să mergem și către prezidențiale. Acum ne pregătim pentru înființarea de filiale județene, exact, cum spune legea, și ne pregătim să mergem mai departe, cu filialele județene.” a declarat Călin Padurean referitor la alegerile europarlamentare.

Planuri de viitor

Vicepreședintele partidului, Teodor Ducean, a declarat că în viitoarele 6 luni, formațiunea politică va lucra intens pentru înființarea a 22 de organizații județene și identificarea persoanelor care ar putea deveni lideri locali ai respectivelor organizații.

De asemenea aceștia au un suport puternic și din Diaspora, mai ales din SUA, Germania și Austria. Președintele partidului pe Diaspora este Marius Mareșal Stoica, care timp de 30 de ani a locuit  în Statele Unite ale Americii, unde a lucrat ca și polițist. Intrat în politică alături de PPR, acesta militează pentru o unitate a românilor indiferent de etnie și religie.

Pe lângă planurile cu organizațiile județene, un mare proiect de viitor pentru Partidul Phralipe al Romilor este participarea la alegerile prezidențiale.

 

 

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Deputatul Florin Roman, despre formarea unui nou guvern: Cei mai buni miniștri i-au dat PNL și PSD. Cîțu, propunerea PNL

Publicat

Președintele interimar al Camerei Deputaților, deputatul de Alba Florin Roman (PNL), a declarat miercuri la TVR 1 că viitorul Guvern trebuie să aibă miniștri „responsabili și buni specialiști”, iar până acum cei mai buni miniștri i-au dat PNL și PSD.

Acesta a răspuns la întrebarea dacă PNL ar fi dispus să facă Guvern cu PSD, după consultările de joi de la Cotroceni. Totodată Florin Roman a reiterat susținerea pentru Florin Cîțu, drept propunere a PNL pentru funcția de premier.

Acesta a adăugat că Florin Cîțu nu putea fi propus din prima pentru că ”ne bloca o hotărâre a Curții Constituționale”.

”Eu cred ca politicienii, indiferent din ce partid sunt, trebuie să asculte vocea oamenilor, iar oamenii sunt sătui de criza politică, iar pe fondul unei pandemii extrem de agresive și a problemelor legat de intrarea în iarna cu facturile majorate la utilități, oamenii așteaptă de la clasa politică foarte multa responsabilitate, lasarea orgoliilor deoparte si un guvern cu puteri depline.

– Deci se poate si cu PSD guvern?

Cu oricine dorește să se puna în slujba acestei țări atunci când țara are nevoie de o clasă politică responsabilă.

– Vreti cu USR sau PSD?

Eu văd un Guvern cu oameni responsabili și buni specialiști. Deocamdată cei mai buni specialiști i-au dat PNL si PSD pe funcții ministeriale.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Mesajul șefului DSP Alba, Alexandru Sinea: ”Suntem în al 12-lea ceas și încă mai putem lua măsuri pentru a evita un dezastru”

Publicat

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a postat pe contul său de Facebook un mesaj prin care îi îndeamnă pe cetățenii județului să se vaccineze și să se documenteze din surse oficiale, în condițiile în care rețelele sociale sunt invadate de teorii ale conspirației și mesaje antivacciniste. 

Sinea spune că încă pot fi luate măsuri pentru a evita un dezastru sanitar și că soluția ar fi vaccinarea.

Mesajul lui Alexandru Sinea:

”Suntem în al 12-lea ceas și încă mai putem lua măsuri pentru a evita un dezastru.

Văd și eu, la fel ca și voi, că mediul online și rețelele de socializare sunt invadate de teorii ale conspirațiilor, de fel și fel de mesaje antivacciniste, de oameni care confundă dreptul la opinie cu dreptul de a dezinforma, de a clama și susține bazaconii lipsite de vreun fundament științific.

Înțeleg, până la un anumit punct, reticența oamenilor față de instituțiile statului și nu o să contest niciodată libertatea de exprimare a oamenilor.

Cred însă că, acum mai mult ca oricând, trebuie să fim responsabili și raționali.

Eu aleg să am încredere în oamenii de știință care îmi spun că vaccinul este sigur și este singura cale de a trece mai ușor prin pandemie.

Aleg să cred în datele statistice care arată că șansele unei persoane vaccinate, chiar și atunci când contractează virusul, sunt mult mai mari decât ale unei persoane nevaccinate.

Mai departe de asta, vă pot spune ceea ce văd zi de zi cu ochii mei. Situația este mai mult decât alarmantă. Unitățile medicale sunt pline iar cadrele medicale sunt mai mult decât suprasolicitate.

Respectați măsurile de igienă și distanțare.

Dar, mai ales, alegeți să vă vaccinați! E cea mai bună șansă pe care o aveți pentru a reduce riscul de ajunge la spital, cea mai bună șansă de a trece cu bine peste această pandemie.

Dacă cei mai mulți dintre noi vor alege să creadă teorii ale conspirației în locul datelor științifice, să creadă că știu ei mai bine decât specialiștii, pentru că au citit te miri ce postare a nu știu cui, dacă nu vom alege cu toții să ne vaccinăm și să respectăm regulile și indicațiile specialiștilor, sistemul sanitar va claca. Iar atunci vom rămâne și fără ultima linie de apărare.

Vă rog, documentați-vă din surse credibile. Vă rog, alegeți să vă puneți încrederea în specialiști și să vă vaccinați! Încă mai e timp, dar nu mult”.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Semestrul I se va prelungi până în luna ianuarie 2022 cu o vacanță forțată de 3 săptămâni. Structura anului școlar MODIFICATĂ

Publicat

Vacanța forțată de 3 săptămâni în care vor intra de luni toți elevii, de la grădiniță și până la liceu, și care este discutată astăzi la Cotroceni nu va “micșora durata primului semestru”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Potrivit surselor Edupedu.ro, semestrul I se va prelungi în luna ianuarie 2022 cu durata acestei vacanțe forțate, iar Semestrul al II-lea va fi decalat, urmând a debuta la final de ianuarie-început de februarie.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat astăzi pentru Edupedu.ro, că celor “care întreabă de ce este preferabilă o vacanță suplimentară, fără a se micșora durata primului semestru, în loc de intrare în online (probabil aceiași care nu au auzit de importanța echității în educație) le răspund că din punct de vedere al vitezei minime de transfer, necesare pentru predare online, este nevoie să se poată asigura minimum 100 MB/sec.

Asta exista doar pentru maximum 50% din teritoriul României! În București, spre exemplu, avem viteză de transfer de 10 ori mai mare (1 GB/sec) și tot mai apar probleme”.

Structura anului școlar nemodificată

Semestrul I (14 săptămâni de cursuri)
 • Cursuri: 13 septembrie 2021 – 22 decembrie 2021.
 • Vacanță pentru învățământ preșcolar și primar: 25 – 31 octombrie 2021.
 • Vacanță de iarnă: 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022.
Semestrul al II-lea (20 de săptămâni de cursuri)
 • Cursuri: 10 ianuarie – 10 iunie 2022.
  • Programul “Școala Altfel”: în perioada 8 – 14 aprilie (interval în care se pot organiza fazele naționale ale olimpiadelor școlare).
 • Vacanța de primăvară: 15 aprilie 2022 – 1 mai 2022.
 • Vacanța de vară: din 11 iunie 2022 și până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023

Cum ar putea arăta Structura anului școlar modificată

Semestrul I (14 săptămâni de cursuri)
 • Cursuri: 13 septembrie 2021 – 22 octombrie 2021.
 • Vacanță: 25 octombrie 2021 – 8 noiembrie 2021
 • Vacanță pentru învățământ preșcolar și primar: 25 – 31 octombrie 2021.
 • Vacanță de iarnă: 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022.
 • Cursuri: 10 ianuarie 2022 – 28 ianuarie 2022
Semestrul al II-lea (20 de săptămâni de cursuri)
 • Cursuri: 31 ianuarie – 10 iunie 2022.
  • Programul “Școala Altfel”: în perioada 8 – 14 aprilie (interval în care se pot organiza fazele naționale ale olimpiadelor școlare).
 • Vacanța de primăvară: 15 aprilie 2022 – 1 mai 2022.
 • Vacanța de vară: din 11 iunie 2022 și până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023

Peste 21.000 de elevi și profesori infectați

Peste 21.000 de elevi și profesori sunt infectați cu virusul SARS CoV 2, au anunțat miercuri, reprezentanții Ministerului Educației.

Informarea privind situația epidemiologică din unitățile de învățământ preuniversitar din România arată că miercuri, 20 octombrie, sunt 16.168 de preșcolari și elevi și 5.590 de angajați confirmați COVID 19.

Conform informațiilor centralizate, sunt și numeroase unități cu activitatea suspendată.

„Unități cu activitatea față în față suspendată integral ca urmare a aplicării art. 3 alin. 2 din ordinul comun (solicitare a unității și aprobare ISJ/ISMB): 563;

Situația școlilor , marți 20 octombrie 2021

 • Unități de învățământ integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 2 din ordinul comun (cel puțin 50% din nr. de clase suspendate): 123;
 • Unități de învățământ integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 9 din ordinul comun (ancheta DSP, hotărâre CJSU): 202;
 • Unități de învățământ cu activitatea față în față, dar care au cel puțin o clasă/grupă în sistem online: 3.958;
 • Număr de copii/elevi care studiază online-indiferent de cauză: 587.434 (aproximativ 20% din numărul total de elevi și preșcolari din sistemul de învățământ)”, anunță reprezentanții Ministerului Educației.
Citeste mai mult
Publicitate

ABRUD

Veteranul din Abrud, Ioan Jurca, s-a stins din viață la vârsta de 100 de ani și câteva zile. Povestea unui erou

Publicat

veteran de razboi

Ioan Jurca, ultimul veteran din Abrud și cetățean de onoare al orașului, s-a stins din viață la vârsta de 100 de ani și câteva zile.  

Născut în 6 octombrie 1921, veteranul a făcut parte din Regimentul 91 Infanterie. După stagiul militar a plecat pe front, dar nu pe orice front ci pe unul dintre cele mai aprige și dure din cel de-al Doilea Război Mondial.

A îndurat frigul, foamea, ploaia de vară sau gerul năprasnic al iernii. A văzut cum camarazii au căzut în somnul veșnic, răpuși de inamic, dar și dulcea bucurie a victoriei. A luptat la Podul Iloaiei și a îndurat frontul rusesc.

CITEȘTE ȘI: Portret de erou: Ioan Jurca, ultimul veteran din Abrud. De pe frontul rusesc, la minele de uraniu și aur din Apuseni

A fost și la un pas de moarte, când a fost confundat de un soldat sovietic cu un soldat al armatei celui de al Treilea Reich, dar soarta a decis ca viața sa să fie mai lungă.

Timp de 5 ani, cât a stat în armată, bărbatul le-a văzut pe toate. A fost decorat și a ajuns să aibă gradul de căpitan în rezervă.

Şi nu s-a rezumat la atât în viață. După ce a îndurat ororile războiului, Ioan Jurca, a ales calea și viața în adâncul pământului.

Timp de 24 de ani, bărbatul a fost miner: şase ani la mina de uraniu de la Băița și 18 ani la mina de la aur de la Brad.

Cu atâtea povești ”în desagă”, bărbatul a mai lucrat timp de 10 ani crâșmar, unde zi de zi și-a povestit viața celor care intrau în barul la care lucra.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate