Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Pe poteci din Munţii Trascău şi Muntele Găina. Cum e viaţa trăită în gospodăriile izolate din munți

Publicat

YouTube video

Mărturii demne de ascultat despre cum se trăia pe vremuri, dar și despre cum trăiesc acum oamenii din Munţii Trascău şi Muntele Găina, învățați să se descurce singuri, de mici, cu greutățile vieții, sunt prezentate în primul episod din noul sezon al seriei de reportaje realizate în proiectul TVR „Izolați în România”.

În munți, la capătul unor poteci, departe de agitația din lumea noastră, trăiesc oameni cu povești de viață emoționante despre simplitate, credință, greutăți, bun simț și umanitate. „Aici e bine dacă ai ce îți trebuie. Apă bună, aer curat, lucru până-i lumea. Au zis copiii să vin la Alba Iulia, dar nu mă duc. La bloc nu e bine, stai în bloc, te duci și te plimbi prin oraș, nu cunoști pe nimeni”, le-a povestit reporterilor TVR unul dintre localnici, trecut de vârsta de 85 de ani.

„La vremea de apoi o să ne mănânce sălbăticiunile, lupi, urși, mistreți. (…) Iarna e rău, nu e drum, tot pe jos, zăpada e mare, animalele sălbatice vin pe noi. Mi-a mâncat două vaci, un taur, mistreții vin la cartofi (…)”, povestește o localnică.

„În altă lume, cea din istorie, omul e singur la munte. Nu are vecini, decât pe celălalt munte. E la coasă sau la sapă pentru că așa e bine. Rareori obosește, niciodată bolnav, nu se opreste nici când neaua îi îmbracă toată casa. Te întrebi poate și tu, pacea lumii lor face mai mult decât lumea noastră, cu de toate”, este mărturia spusă de reporterii TVR.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax