Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Pedeapsa primită de un bărbat din Alba Iulia care s-a urcat beat la volan și a produs un accident rutier cu trei victime

Publicat

Un bărbat care s-a urcat beat la volan și a provocat un accident rutier, pe o stradă din Alba Iulia, a fost condamnat la mai bine de doi ani de la producerea incidentului. 

În urma accidentului, trei persoane care se aflau în mașina lovită de bărbat au fost rănite. 

Acesta a fost judecat pentru trei capete de acuzare: vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

În data de 18 septembrie 2023, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au dat o primă decizie în acest sens, iar motivarea a devenit publică.


”În actul de sesizare s-a reţinut, în esență, că în data de 20.03.2021, în jurul orei 21:15, inculpatul a condus, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o îmbibație alcoolică de 1,69 g/l alcool pur în sânge la ora 22:00, iar după o oră 1,41 g/l alcool pur în sânge,autoturismul marca Opel pe strada Calea Moților din Alba Iulia, iar în dreptul stației de carburant OMV a pierdut controlul autoturismului, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca BMW condus regulamentar de către persoana vătămată , în urma impactului rezultând vătămarea (n.r. a trei persoane).

Șoferul, imediat după producerea accidentului rutier, a schimbat poziția autoturismului marca Opel, mutându-l pe sensul opus de mers”, au precizat judecătorii din Alba Iulia.

CITEȘTE ȘI: UPDATE FOTO-VIDEO: ACCIDENT rutier la Alba Iulia. Trei persoane rănite după ce două mașini s-au lovit, pe strada Calea Moților

Cele trei persoane rănite au fost pasageri în mașina lovită de șoferul care s-a urcat beat la volan. Doi dintre ei au avut nevoie de zeci de zile de îngrijiri medicale pentru rănile suferite.

Șoferul inculpat a uzatde dreptul la tăcere cu privre la producerea accidentului și mutarea mașinii. Despre consumul de alcool a precizat că a băut o bere.

”Cu ocazia audierilor în cursul urmăririi penale cu privire la infracțiunile de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, inculpatul a uzat de dreptul la tăcere.

Referitor la infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanței, inculpatul a precizat că nu își amintește efectiv momentul impactului. În ceea ce privește consumul de băuturi alcoolice, acesta a afirmat că a băut o bere în data de 20.03.2021, în jurul orei 20:00 – 20:30”, au notat magistrații.

Ce decizie au luat magistrații

Bărbatul a fost găsit vinovat pentru toate cele trei capete de acuzare.

A fost condamnat la 10 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, 2 ani şi 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și 1 an şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

Prin contopirea pedepselor și calcul judecătoresc, șoferul vinovat a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax