Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Pedeapsa primită de un șofer din Alba care a provocat un accident rutier grav, în urma căruia un bărbat a decedat

Publicat

accident

Un șofer din Alba care a provocat un accident grav, în urma căruia un bărbat a decedat la spital a fost condamnat de către magistrații din Alba Iulia. O decizie în primă instanță a venit în data de 18 ianuarie 2023. 

Este vorba despre un accident petrecut la sfârșitul lunii iulie a anului 2019, pe DJ 107, între Teleac și Hăpria. În urma accidentului grav de circulație au fost rănite trei persoane, printre care și un minor. 

Una dintre victime, un bărbat a fost transportat la spital, dar după două săptămâni a decedat. Motivarea instanței a fost făcută publică fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

Potrivit motivării instanței, ”la data de 29.07.2019, în jurul orei 13:58, inculpatul, în timp ce conducea autocamionul marca DAF pe DJ 107, pe raza localităţii Teleac,  nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă la dreapta, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune cu autoturismul marca Volkswagen, condus regulamentar.

Urmare a impactului rezultând vătămarea numiţilor (…), (…) (6 luni de îngrijiri medicale pentru vindecare și o infirmitate fizică permanentă) şi (…) (100-110 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare), iar la data de 14.08.2019 a survenit decesul persoanei vătămate (…), în timp ce acesta se afla internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureș, ca urmare a accidentului rutier”, se arată în motivarea instanței.

CITEȘTE ȘI: UPDATE VIDEO: Copil rănit grav, preluat de un elicopter SMURD. Accident rutier în Teleac, la ieșire spre Hăpria

În urma accidentului minorul implicat și rănit a avut parte de o recuperare de lungă durată, fiind foarte afectat de evenimentul rutier și de moartea bărbatului, rudă cu el, și cu care avea o relație foarte bună.

După mai bine de trei ani de la producerea accidentului, judecătorii din Alba Iulia au dat o primă decizie în instanță: L-au condamnat pe bărbat la 2 ani și 6 luni cu suspendare.

De asemenea în dosar, magistrații au admis și plata unor daune morale, în valoare totală de 32.000 de euro pentru persoanele vătămate, dar și zeci de mii de lei cheltuieli de spitalizare 89.152,85 lei pentru spitalul din Târgu Mureș și 31.660,28 lei pentru cel din Alba Iulia, la care se mai adaugă și dobânzi.

Mai mult de atât statul a cerut din partea inculpatului și 12.500 lei cheltuieli judiciare.

Decizia magistraților Judecătoriei Alba Iulia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax