Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: PERCHEZIȚII în județele Alba, Sibiu și Constanța la persoane bănuite de furturi. Prejudiciul se ridică la 600.000 de lei

Publicat


Poliţiştii IPJ Alba au derulat, marţi dimineaţa, opt percheziţii domiciliare la persoane bănuite de comiterea unor furturi, cu un prejudiciu de 600.000 de lei. Au fost puse în executare 5 mandate de aducere. Trei din cei cinci suspecți au fost aduși la IPJ Alba, marți la ora 13.00. 

La data de 5 iulie, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, cu sprijinul celor din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Sibiu şi Constanţa efectuează 8 percheziţii în judeţele Alba (6), Sibiu (1) şi Constanţa (1) la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor furturi, transmite IPJ Alba.

Vezi și Prima condamnare în cazul jafului de la casa patronului de la ”Elis Pavaje”. Patru persoane, condamnate la Tribunalul Alba

În cauză se efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de „furt calificat”, „spălare de bani”, „fals în înscrisuri sub semnătură privată”, „uz de fals”, „instigare la uz de fals” şi „complicitate la spălare de bani”.

În fapt, din cercetări a reieşit că, în ianuarie 2015, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 49 de ani, din municipiile Sebeş, Sibiu şi Constanţa, ar fi pătruns într-o locuinţă din municipiul Sebeş, de unde au sustras bunuri şi sume de bani.

Celelalte două persoane, de 51 şi 73 de ani, ambele din Sebeş, i-au sprijinit pe cei trei, prima oferind informaţii despre locaţie şi programul proprietarilor, iar cea de-a doua a sprijinit la spălarea banilor sustraşi.

În cauză există suspiciuni şi cu privire la faptul că, în perioada 2014 – 2016, cei trei ar mai fi comis alte furturi din locuinţe situate pe raza judeţului Alba.

Ulterior, sumele de bani ar fi fost folosite de către persoanele bănuite de comiterea furturilor, pentru achiziţionarea unor imobile şi autovehicule, fie în nume propriu, fie prin persoane interpuse, iar pentru înmatricularea autovehiculelor, ar fi fost folosite documente false.

Prejudiciul total a fost estimat la suma de 600.000 lei.

Poliţiştii vor pune în executare 5 mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite în cauză.

Acţiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu şi Constanţa.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate