Eveniment
Prima condamnare în cazul jafului de la casa patronului de la ”Elis Pavaje”. Patru persoane, condamnate la Tribunalul Alba
Patru persoane acuzate că au spart casa uneia dintre cele mai bogate familii din Alba au fost condamnate la pedepse cu închisoarea, după mai mulți ani de procese. Este vorba despre cei care au spart locuința familiei Goța, care deține compania Elis Pavaje.
Tribunalul Alba a pronunţat miercuri prima hotărâre din dosar.
Vezi și Cea mai mare spargere din Alba, din ultimii 10 ani: Filmul furtului de 600.000 de lei din casa patronilor companiei Elis Pavaje
Filip Ioan a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 4 ani. Radu Cristian a primit 2 ani şi 8 luni, tot cu suspendare sub supraveghere pe un termen de trei ani.
Alţi doi bărbaţi au fost condamnaţi cu executare, motivul principal fiind acela că sunt recidivişti.
Hârceagă Dumitru a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 7 ani şi 5 luni de închisoare, în acest dosar el primind 4 ani şi 9 luni după gratii. Ailenei Mihai, cel de-al patrulea bărbat implicat, a primit 3 ani şi 10 luni, tot în regim de detenţie.
Instanţa a admis acţiunea civilă exercitată de părţile civile şi a obligat inculpaţii în solidar să plătească suma de 462.800 lei cu titlu daune materiale.
Mascați, în casa ”Regelui pavajelor”
Omul de afaceri, supranumit şi ”regele pavelelor” Elisiu Goța, deţine firma Elis Pavaje şi are o avere cifrată la 26 – 28 de milioane de euro.
Jaful din locuinţa acestuia a avut loc în ianuarie 2015. Persoane mascate au sustras bani, bunuri şi bijuterii în valoare de circa 600.000 de lei, suma vehiculată la acel moment.
După circa şase luni, poliţiştii din Alba au reuşit să prindă cinci persoane suspectate în infracţiunile ce au avut loc în legătură cu furtul din casa familiei Goţa.
În iulie 2016, oamenii legii au efectuat opt percheziţii în Alba, Sibiu şi Constanţa la domiciliile persoanelor vizate de anchetă.
Cu ocazia percheziţiilor au fost indisponibilizate în vederea dispunerii ulterioare a unor măsuri asiguratorii, următoarele bunuri şi valori: cinci autoturisme, suma de 500 euro şi 5.000 lei, două arme cu muniţia aferentă (ambele neletale şi deţinute ilegal), un imobil, aparatură electrică şi electrocasnică.”
Citește și: Hoții care au spart casa patronilor companiei Elis Pavaje, trimiși în judecată pentru spălare de bani
Poliţiştii aveau suspiciuni cu privire la faptul că, în perioada 2014 – 2016, suspecţii ar mai fi comis alte furturi din locuinţe situate pe raza judeţului Alba.
Declarații de la momentul respectiv:
Ulterior sumele de bani ar fi fost folosite de către persoanele bănuite de comiterea furturilor, pentru achiziţionarea unor imobile şi autovehicule, fie în nume propriu, fie prin persoane interpuse, iar pentru înmatricularea autovehiculelor, ar fi fost folosite documente false.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News