Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PERCHEZIȚII la Sebeș și Alba Iulia. Două funcționare ale Primăriei Sebeș au luat din banii destinați persoanelor cu handicap

Publicat

La data de 14 septembrie 2022, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, efectuează două percheziţii, una în municipiul Sebeș și una în municipiul Alba Iulia, la persoane bănuite de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale și fals intelectual.

Potrivit surselor Alba24, cele două femei aduse la sediul Poliției au lucrat în trecut în cadrul Primăriei Sebeș, una fiind șef serviciu, iar cealaltă inspector. În prezent acestea nu mai sunt angajate ale Primăriei, iar o parte din banii sustrași au fost returnați.

Citește și Primarul din Sebeș, precizări privind cercetarea unor foști angajați ai Direcției de Asistență Socială: „Eu am dispus auditul”

Potrivit IPJ Alba, perchezițiile sunt efectuate la o persoană bănuită că ar fi delapidat peste 100.000 de lei din fonduri destinate persoanelor asistate social și la o alta, care ar fi încercat să acopere fapta acesteia, atestând, în fals, faptul că sumele au fost predate beneficiarilor de drept.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019 – 2022, o femeie, din Sebeș, în calitate de funcționar în cadrul unei instituții publice, din municipiul Sebeș, și-ar fi însușit 13.000 de lei, falsificând, pe statele de plată, semnăturile a 3 persoane beneficiare ale ajutoarelor de urgență și indemnizațiilor de handicap și ar fi folosit, în interes personal, 104.376 de lei, proveniți din casieria instituției, reprezentând același tip de ajutoare sociale.

Pentru a-i acoperi faptele, o altă funcționară a aceleiași instituții ar fi atestat, în mod nereal, în evidențele instituției, faptul că ajutoarele și indemnizațiile au fost remise beneficiarilor.

Poliţiştii vor pune în executare două mandate de aducere, persoanele vizate urmând să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gașca

    joi, 15.09.2022 at 07:37

    Cine a angajat hoatele si nu le-a controlat, e bine mersi ? Cui îi trebuia o hoață navetistă ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax