Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Pericol de explozie la un bloc din Alba Iulia. Muncitorii au tăiat cu flexul hornurile centralelor termice

Publicat

Este pericol de explozie la un bloc din Alba Iulia aflat în plină reabilitare termică după ce muncitorii au tăiat cu flexul hornurile de evacuare a gazelor a centralelor termice, de la etajul întâi și până la etajul cinci al blocului. Este vorba de blocul 14 A, aflat în rândul clădirilor reabilitate termic de către Primăria Alba Iulia pe fonduri europene. 

Problema este de fapt mult mai mare, din cauza faptului că unui locatar, care a semnalat problema furnizorului de gaze, echipa de intervenție i-a sistat alimentarea cu gaze a centralei și automat acesta nu mai are apă caldă în casă și nici căldură. 

În situația persoanei care a semnalat problema mai sunt alți locatari ai blocului.

Potrivit păgubitului, locuitorii nu au fost înștiințați că hornurile vor fi tăiate de către meșteri. Locatarul și-a dat seama de situație în momentul în care a ajuns acasă și centrala a început să scoată sunete ciudate când era folosită. Mai mult de atât, acesta a spus că pe lângă sunetele ciudate, de când i-a fost tăiat hornul, aceasta se mișcă pe perete.

Locatarul a chemat o echipă de intervenție de la gaz, care în urma verificării a constatat că centrala nu mai funcționează cum trebuie și au oprit alimentarea cu gaze.

”Tubulatură horn centrală exterioară tăiată la nivel fațadă de către constructorul care izolează termic fațada blocului. Centrala nu poate evacua gazele arse din ardere și nu poate aspira aer suficient pentru a funcționa corespunzător și conform specificațiilor producătorului.

Risc de explozie și defectare a centralei. Închis robinet gaz, oprit centrală până la remedierea problemelor, necesită înlocuire kit horn centrală.

Cel mai probabil muncitorii au tăiat fără rea intenție hornurile de evacuare a gazelor, având în vedere faptul că schela electrică de pe care lucrează nu mai putea avansa din cauza hornurilor.

Nu este singurul caz în care locuitorii blocurilor din Alba Iulia au probleme serioase cu lucrările de reabilitare termică a blocurilor, lucrări inițiate de Primăria Alba Iulia.

În urmă cu o săptămână, locatarii de la ultimele etaje ale unui alt bloc din Alba Iulia aflat tot în reabilitare s-au trezit cu apartamentele inundate după ce muncitorii au dat jos acoperișul, dar nu au acoperit cum trebuie cu folie lucrarea.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Reabilitări începute cu stângul la un bloc din Alba Iulia: În loc de confort, locatarii s-au trezit că le plouă în casă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax