Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Peste 15 ani de închisoare pentru hoții care au spart opt apartamente în Alba Iulia. Ce au furat și cum au operat


Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="text/javascript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDEwcjksMA==" defer> </script></p>


Cei doi spărgători de apartamente care au acționat în Alba Iulia, în luna decembrie 2019 și-au primit pedepsele din partea magistraților de la Judecătoria Alba Iulia.

În total, pentru faptele comise, bărbații din Baia Mare au fost condamnați la peste 15 ani de închisoare cu executare, în primă instanță. 

F. Andrei Cătălin și B. Marcel Raul, în vârstă de 35 de ani, respectiv 37 de ani, au reușit ”performanța” ca în doar câteva zile să spargă opt apartamente din Alba Iulia. 

Metoda folosită de cei doi bărbați a fost cea a ”cheii mincinoase”. Forțau butucul ușii cu mai multe instrumente confecționate artizanal, dar și cu o șurubelniță.

usa sparta

Modul de operare și ce au reușit să sustragă din apartamente sunt detaliate de anchetatori în motivarea instanței din Alba Iulia.

VEZI ȘI: FOTO: Cum arată un apartament din Alba Iulia, răvășit de hoți. Informații despre alte patru locuințe sparte

Pentru prinderea celor doi, autoritățile au desfășurat o amplă anchetă și au pus cap la cap mai multe înregistrări video, în care bărbații au fost surprinși, în apropierea locuințelor pe care le-au spart. Mai mult, telefoanele bărbaților, dar și ale rudelor acestora au fost ascultate.

Ce au furat din apartamentele sparte: de la lei sau euro, la ceasuri scumpe și șepci

În 11 decembrie 2019, bărbații au dat patru spargeri. Dintr-un apartament au sustras 2 ceasuri de peste 4000 de euro, dintr-o altă locuință lei și euro – valoare totală de aproape 20.000 lei. De asemenea, după ce au intrat într-un alt apartament au sustras parfumuri, două șepci și un ceas, iar din altă locuință tot un parfum, mai multe bijuterii și o sumă de bani, prejudiciul fiind de peste 7.000 de lei.

Câteva zile mai târziu, pe 18 decembrie, bărbații au spart alte patru apartamente. Într-o locuință au găsit doar 50 de euro, în alta bijuterii de aur de aproape 4000 de lei, iar din alt apartament au furat 800 de lei.

apartament spart de hoti

Dar pe 18 decembrie, când se aflau în locuința unui bărbat, au fost prinși asupra faptului. După ce au spart apartamentul și au sustras bani și mai multe bijuterii în valoare de peste 16.000 de lei, proprietarul locuinței i-a prins asupra faptului, iar, în acel moment, unul dintre cei doi l-a lovit pe proprietar peste față pentru a-și asigura scăparea.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Hoții care au spart patru apartamente în Alba Iulia, PRINȘI de poliție. Cum au scăpat dintr-o locuință

Câteva zile mai târziu, pe 21 decembrie, la Baia Mare, polițiștii au descins în locuința unuia dintre cei doi bărbați și au găsit hainele și sculele cu care au comis faptele.

Aceștia au fost arestați preventiv la Cluj-Napoca unde sunt bănuiți de alte spargeri, dar și la Alba Iulia.

Pedeapsa în prima instanța la Judecătoria Alba Iulia – peste 15 ani de închisoare cu executare

F. Andrei Cătălin a fost condamnat pentru tâlhărie calificată la 5 ani de închisoare și la 4 ani pentru furt calificat. De asemenea, bărbatul mai avea un rest de 224 de zile, rămase neexecutate dintr-o condamnare mai veche. Prin contopirea pedepselor, magistrații l-au condamnat la 6 ani, 4 luni și 224 zile închisoare.

obiectele folosite de hoti la spargeri

B. Marcel Raul a primit 7 ani de închisoare pentru tâlhărie calificată și 5 ani și 6 luni pentru furt calificat. A rezultat pedeapsa de 8 ani și 10 luni de închisoare.

De asemenea, aceștia au avut de plătit despăgubiri către persoanele ale căror apartamente le-au spart.

Sentința de la Judecătoria Alba Iulia din 8 august nu a fost definitivă și a fost atacată la instanța superioară, la Curtea de Apel Alba Iulia, unde se va da o decizie definitivă.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Recomandare de weekend: Concert Analia Selis și expoziție chinologică internațională cu 100 de rase de căței, la Sebeș. Program

Publicat

Artista argentiniană Anlia Selis este invitată să susțină un concert la Sebeș, pe scena din Parcul Arini, sâmbătă, 25 septembrie 2021, începând cu ora 18:00.

Analia Selis va fi acompaniată de Mariano Castro, pianist argentinian, stabilit și el de câțiva ani în România, anunță primăria municipiului.

Analia Selis are o carieră de succes în muzica pop latino-americană, din anul 2004 devenind cunoscută publicului din România, după ce a obținut un premiu important la Festivalul „Cerbul de Aur” de la Brașov.

Expoziție chinologică internațională

În week-endul 25-26 septembrie 2021, Parcul Arini din Sebeș va fi gazda unui eveniment inedit, potrivit pentru întreaga familie: Expoziția Chinologică Internațională „Royal Crown Trophy”.

Căței din 100 de rase standardizate de Federația Chinologică Internațională se vor întrece, la Sebeș, pentru câștigarea celui mai râvnit titlu, acela de Supreme Best In Show al expoziției Royal Crown Trophy.

Acest eveniment internațional de frumusețe canină are o lungă tradiție în județul Alba și reunește peste 250 de proprietari din 13 țări europene.

Arbitrii internaționali vor analiza și evalua fiecare cățel pe baza standardelor și caracterului și vor avea dificila misiune de a selecta câte un singur exemplar din fiecare rasă, din care va fi ales apoi cel mai bun exemplar al grupei.

La final, doar unul poate câștiga, iar acela va fi cel mai frumos cățel al expoziției. Vor fi prezenți căței de la vârste fragede de 3-6 luni – în clasa baby, până la campioni internaționali sau de peste 10 ani – în clasa veteran.

Competiția este înscrisă în calendarul internațional al competițiilor canine și se desfășoară după regulamentul Asociației Chinologice Române și Federației Chinologice Internaționale.

La evenimentul de la Sebeș și-au anunțat participarea proprietari ai unor exemplare canine provenind din 13 țări: România, Austria, Cehia, Danemarca, Estonia, Germania, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, Serbia, Slovacia, Ucraina, Ungaria.

Publicului i-au fost rezervate, de asemenea, câteva concerte surpriză, iar copiii sunt așteptați să se bucure de un mic parc de distracții.

Important: Evenimentul se va derula cu respectarea legislației în vigoare privitoare la pandemia de Covid-19.

PROGRAM:

Parcul Arini

Sâmbătă, 25 septembrie 2021

Orele 10.00 – 13.00 Arbitraje la ringuri expoziție națională C.A.C. (Certificat de Aptitudini pentru Campionat)

Orele 14.00 – 17.00 Arbitraje la ringuri expoziție internațională C.A.C.I.B. (Certificat de Aptitudini pentru Campionat Internațional de Frumusețe)

Ora 17.30 Best in Show

ORA 18.00, CONCERTE: ANALIA SELIS & MARIANO CASTRO, ALEXANDRA & GREENLINE BAND, ȘCOALA DE MUZICĂ „Do Re Mi”

Duminică, 26 septembrie 2021

Orele 10.00 – 13.00 Arbitraje la ringuri expoziție internațională C.A.C.I.B. (Certificat de Aptitudini pentru Campionat Internațional de Frumusețe)

Ora 13.30 Best in Show și Supreme Best in Show (cel mai frumos câine al expoziției)

ORA 14.00 CONCERTE: Dublu Click, Nexxt Band, Red Ravine Band

Foto: Arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE-VIDEO: Alba Iulia City Race 2021. Aproape 500 de alergători la startul competiției, în Cetatea Alba Carolina

Publicat

A V-a ediție a competiției Alba Iulia City Race are loc sâmbătă, 25 septembrie, la Alba Iulia. Aproape 500 de concurenți s-au înscris la cele cinci curse propuse de organizatori. 

Din inima localității pornesc cele cinci trasee, Semimaratonul Star Transmission, Crosul Star Assmbley, Cursa Populară, Family Run și Kids Race, parcurgerea lor introducând alergătorii într-un cadru impresionant, plin de istorie, pe sub porțile mărețe și prin șanțurile delimitate de zidurile masive ale cetății.

Cursele mai lungi ies în natură și ajung și pe impunătoarea colină ce străjuiește valea Mureșului, traversează una dintre cele mai frumoase piste de biciclete din România, semimaratonul ajungând chiar și pe Vârful Mamut.

5 trasee de alergare, unul pentru copii

Ediția din acest an a Alba Iulia City Race propune 5 trasee de alergare, din care unul este destinat exclusiv copiilor, toate cu startul din superba cetate Alba Carolina.

Semimaratonul Star Transmission are o lungime de 21 de kilometri și 700 de metri diferență pozitivă de nivel, fiind singura cursă care ajunge până pe Vârful Mamut.

Crosul Star Assembly are 10 kilometri și 300 de metri diferență pozitivă de nivel, primii 5 kilometri și revenirea spre centrul urbei, cu trecerea prin Poarta a III-a a Cetății, fiind comune cu cele de la semimaraton.

Cursa Populară are doar 2.7 kilometri și adună aproape 45 de metri diferență pozitivă de nivel, traseul unic și spectaculos desfășurându-se în totalitate în limitele Cetății Alba Carolina.

Tot aici se desfășoară și Family Run, de 2,7 km, și Kids Race, pe categorii de vârstă: sub 8 ani, 8-12 ani și 13-16 ani.

Aproape 500 de participanți înscriși

Cursa cu cei mai mulți participanți înscriși este Kids Race (177 de concurenți), urmată de Crosul Star Assembly 10 km (115 de concurenți), Semimaratonul Star Transmission 21 km (101 de concurenți), Family Run 2,7 km (58 de concurenți) și Cursa Populară 5 km (40 de concurenți).

Program Alba Iulia City Race 2021

  • ora 10:00 – startul competitiei, comun pentru Semimaraton Star Transmission si Cros Star Assembly
  • ora 10:15 – startul Cursei Populare si Familiy Run
  • ora 14:00 – startul la Kids Race, cursa copiilor
  • în jurul orei 15.15 va avea loc festivitatea de premiere
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Trei cutremure de intensități mici s-au produs în România în doar 12 ore, în două zone seismice diferite

Publicat

cutremur

Un cutremur cu magnitudinea 3,1 a avut loc sâmbătă dimineața în județul Argeș și alte două s-au produs în Vrancea. 

Toate trei, în doar 12 ore.

Cutremurul a avut loc la ora 8.48 în zona seismică Făgăraș-Câmpulung, în județul Argeș, a informat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Acesta a avut magnitudinea 3,1 și a avut loc la adâncimea de 5 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Sibiu (53 km), Pitești (68 km), Brașov (82 km), Ploiești (124 km), Craiova (139 km), București (163 km).

Acesta este al treilea cutremur cu magnitudine de peste 3 produs în ultimele 12 ore.

Alte două cutremure, în Vrancea

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, un alt cutremur a avut loc sâmbătă dimineața la ora 5.53 și a avut magnitudinea de 3,2.

Seismul s-a produs în județul Vrancea la adâncimea de 87 de kilometri și a avut loc în apropierea orașelor Brașov (76 km), Ploiești (93 km), Bacău (100 km), Galați (117 km), Brăila (119 km), București (145 km).

Un alt cutremur, cu magnitudinea de 3,5, a avut loc în Vrancea vineri seara, la o adâncime de aproximativ 140 de kilometri.

Orașele în care s-a simţit au fost Braşov, Bacău, Ploieşti, Galaţi, Brăila şi Bucureşti.

De la începutul lunii, în România, s-au produs nu mai puțin de 21 de seisme. Cel mai puternic din acest an, însă, a fost în luna mai – magnitudinea a fost 4,7.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Congresul PNL, moment tensionat pentru liberali. Lupta dintre Cîțu și Orban a scindat filalele județene. Situația la Alba

Publicat

Congresul PNL de alegeri are loc sâmbătă, la București, într-un context intern foarte tensionat, generat de cele câteva luni de campanie internă marcată de scandalui între cei doi candidați la funcția de președinte: Ludovic Orban și Florin Cîțu. 

Nu a fost doar o simplă campanie internă.

Lupta dintre cei doi s-a dus public, la televiziuni, nu doar în interiorul formațiunii.

Atacurile dintre cele două tabere au determinat deschiderea unor conflicte mocnite la nivel local.

Candidaturile celor doi au împărțit partidul, iar lupta deschisă dintre ei a fost dublată și la nivelul organizațiilor județene.

A fost și cazul organizației din Alba, una dintre cele mai puternice din țară.

Lupta dintre cele două tabere, Orban și Cîțu, a generat și o reglare a conturilor între Ion Dumitrel și Mircea Hava.

La conferința județeană a PNL Alba, Dumitrel l-a învins pe Hava și a devenit noul președinte al filialei.

Momentul a fost presărat cu atacuri directe și chiar ”momente artistice” și a arătat că problemele dintre cele două tabere erau destul de mari.

Acum, Dumitrel îl susține pe Cîțu, ceea ce înseamnă că majoritatea delegaților din județ vor vota pentru acesta.

Delegații din județ au plecat spre București, încă de ieri, majoritatea grupați în mașinile personale.

Ce s-a întâmplat la Alba, s-a întâmplat aproape peste tot în țară.

Orban și Cîțu au încercat să își impună oamenii la nivel local, pentru a controla voturile delegaților din țară, la congres.

Practic, delegații au fost aleși în așa fel încât voturile să meargă controlat spre liderul susținut.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, despre care s-a speculat în presă că s-a implicat profund în alegeri, pentru a-l propulsa pe Florin Cîțu la cârma partidului, şi-a anunţat şi el prezenţa la congres, care începe la ora 11.

Congres cu 5.000 de oameni, în plină pandemie

Congresul are loc într-un context epidemiologic complicat în capitală, din cauza numărului mare de cazuri de COVID.

ORganizatorii au anunțat că pentru accesul participanţilor la lucrări au fost impuse o serie de măsuri.

Intrarea în sala reuniunii se face numai pe baza adeverinţei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, a rezultatului negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid ori a certificatelor care dovedesc trecerea prin boală.

De asemenea, preşedinţii filialelor PNL au fost obligaţi, la rândul lor, să verifice dacă delegaţii au toate documentele necesare şi nici o organizaţie nu va avea invitaţi.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate