Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Peste 250 de biciclişti din țară au început să pedaleze spre Alba Iulia. Iohannis a deschis marșul

Publicat

Aproximativ 250 de biciclişti  au plecat din Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Drobeta Turnu Severin, pentru a se reuni la Alba Iulia, în cadrul celui mai mare marş pe bicicletă dedicat celor 100 de ani de la Marea Unire, intitulat „Pedalăm pentru România”.  

La primii kilometri ai coloanei ce pleacă din București participă și președintele Klaus Iohannis, care a ținut înainte un mic discurs, în care a făcut apel la unitate. „Faptul că mergeți la Alba Iulia pentru a celebra Centenarul este un lucru extraodinar”, a spus șeful statului.

Klaus Iohannis a făcut apel către administrații să acorde un pic mai multă atenție bicicliştilor, precizând că este nevoie şi de respect în trafic.

“Cred că administraţiile ar face bine să acorde un pic mai multă atenţie bicicliştilor. Se lucrează la unele piste, este adevărat, dar e nevoie de mult, mult mai mult şi este nevoie de ceva ce poate apare, sunt semne bune, şi anume respectul în trafic”, a declarat Iohannis, înainte de a participa la marşul pe bicicletă “Pedalăm pentru România”.

VEZI: „Pedalăm pentru România”. 250 de biciclişti, în marş, din București, Timișoara și Iași până la Alba Iulia

„Aproape 250 de biciclişti amatori vor pleacă pe 26 iunie, din patru oraşe tradiţionale, pentru a se reuni, 5 zile mai târziu, la Alba Iulia. Zeci de localităţi străbătute cu 20 de km/h, 100 de kilometri/zi, 500 de kilometri de pedalat. Acestea sunt principalele coordonate ale „Pedalăm pentru România” cel mai mare marş pe bicicleta dedicat celor 100 de ani de la Marea Unire. Plecarea din fiecare oraş se va face la ora 9.30, am lansat invitaţia autorităţilor de a pedala câţiva metri alături de noi, iar la start îi aşteptăm pe toţi cei pasionaţi de bicicletă pentru a ne încuraja”, anunţă organizatorii, Asociaţia „Cu bicicleta departe”.

Cei interesați se pot alătura plutonului și în orașele pe traseu.

Locaţiile de popas (se ajunge seara şi se pleacă la 8.30 dimineața):

Echipa Basarabiei si Moldovei:

26 iunie – Piatra Neamţ

27 iunie – Gheorgheni

28 iunie – Târgu Mureş

29 iunie – Mediaş

Echipa Ardealului si Banatului:

26 iunie – Arad

27 iunie – Oradea

28 iunie – Zalău

29 iunie – Turda

Echipa Munteniei si Dobrogei:

26 iunie- Sinaia

27 iunie – Băile Tuşnad

28 iunie – Sighişoara

29 iunie – Sibiu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax