Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Plimbare virtuală pe șapte străzi din Alba Iulia. Cum va fi reorganizat traficul în centrul municipiului

Publicat

Un nou clip care prezintă schimbările propuse în Alba Iulia prin proiectele de mobilitate a fost publicat joi, de reprezentanții administrației locale, pe pagina de Facebook a instiuției. Simularea 3D prezintă cum vor arăta străzile Regimentul V Vânători, B-dul Ferdinand, I.C. Brătianu, Ardealului, b-dul Tudor Vladimirescu, Turnătoriei și Cabanei după finalizarea amplelor intervenții propuse prin proiectul Mobilitate – Lot 1, derulat de Primăria Alba Iulia.

Cele șapte străzi vor fi modificate radical în privinţa transportului rutier, a circulaţiei pietonilor şi bicicliştilor după nevoile din prezent. Valoarea proiectului este de 16,3 milioane de euro.

Vezi și VIDEO: Plimbare virtuală pe principalele străzi din Alba Iulia. Cum va arăta orașul după mega-proiectele de mobilitate urbană

Reamintim faptul că în urmă cu câteva zile, reprezentanții Primăriei Alba Iulia au prezentat cum vor arăta trei dintre bulevardele orașului (Încoronării, Revoluției 1989 și Republicii), alături de alte cinci străzi, ce vor fi modificate radical în privința transportului rutier, dar și a circulației pietonilor și bicicliștilor, în cadrul proiectului Mobilitate – lot 2.

Este vorba, printre altele, despre reproiectarea spațiilor rutiere și a trotuarelor și reconstrucția lor completă, și utilizarea lor ulterioară folosind tehnologia.

Proiectul prevede monitorizarea contravențiilor rutiere (trecerea pe culoarea roșie a semaforului sau accesarea benzilor dedicate transportului public urban), introducerea unui sistem de management al traficului asistat de computer și a unui sistem de bike-sharing cu 240 de biciclete electrice,12 stații de închiriere și realizarea unor stații de încărcare a autovehiculelor electrice.

De asemenea, datele de trafic colectate vor fi adaptate în timp real la nivel de intersecție și vor fi calculați automat timpii de ciclu ai semaforizărilor.

În același timp însă, proiectul prevede și eliminarea a peste 150 de locuri de parcare, insuficiente în prezent, în zona cartierelor de locuit.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pamfil

    joi, 17.06.2021 at 20:48

    Nu mai folositi „biscuiti” pentru trotuare!!! E cea mai mare prostie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax