Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: PNL Alba susține organizarea unui referendum privind mineritul în Munții Apuseni

Publicat

YouTube video

Soarta mineritului din Munții Apuseni a intrat din nou în discuție și în rândul liberalilor din Alba, care au anunțat vineri că susțin inițiativa organizării unui referendum pe această temă. Ideea îi aparține Sindicatului „Viitorul Mineritului”, care a propus de curând consultarea populației din 35 de comune din zona Apusenilor, în vederea pornirii proiectului minier de la Roșia Montană.

„Împreună cu Teodor Atanasiu, vom susține solicitarea unui referendum pe zona Apuseni privind soarta mineritului la Roșia Montană și în întreg perimetrul din Munții Apuseni. Nu ne focalizăm pe un proiect, ci pe un domeniu pe care noi l-am susținut și în campania de la locale, cel al locurilor de muncă. Considerăm că este oportună organizarea unui referendum, pentru că prea multe legende și prea multe basme s-au spus peste tot. Acesta este un lucru care trebuia făcut demult. Primarii sunt vectorii locali care știu foarte bine ce știu oamenii și, și din acest motiv, dorim organizarea unui referendum. Nu discutăm despre dată, pentru că vine o perioadă de campanie și nu vrem să amestecăm cele două subiecte. Este evident că oamenii din zona Munților Apuseni au nevoie de locuri de muncă și că acest referendum este cât se poate de binevenit”, a declarat Florin Roman.

„În același timp, față de propunerea inițială, ne propunem să venim cu o completare la această propunere pentru că ne interesează foarte mult și partea de turism. Vrem să găsim cea mai bună soluție pentru ca mineritul modern să nu afecteze partea de turism care s-a dezvoltat destul de bine la Albac, Arieșeni, Horea sau alte localități”, a adăugat vicepreședintele PNL Alba.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

13 Comentarii

13 Comentarii

  1. cetateanca

    vineri, 26.10.2012 at 15:40

    Pe banii cui faceti voi referendum???!!!! De ce faceti referendum cand proiectul are grave probleme nerezolvate, legate de mediu, de planuri de urbanism si multe altele? Nu rezolvati NIMIC, lasati justitia si legea sa isi faca treaba si daca proiectul va fi in regula cu tot se va face, daca nu , NU! Nu vrem alt referendum costisitor , nu rezolvati nimic atat timp cat proiectul asta e in stand by de 15 ani si nu din cauza oamenilor ci fiindca este FOARTE PROST

    • Bobi

      luni, 29.10.2012 at 12:18

      De unde stii dumneata ca proiectul asta e prost? E prost tot neamu asta de politicieni…ca n-au oua sa spuna DA proiectului. Va fi unul din cele mai mari proiecte ale tarii si cu siguranta un exemplu de urmat in redeschiderea mineritului in Romania.

      • Pascal

        marți, 30.10.2012 at 22:04

        politicienii amana proiectul de ani de zile, fara sa le pese ca rosienii traiesc in saracie lucie, fara sa le pese ca tara noastra a ajuns cea mai saraca din lume si ca ne gonim investitorii de care avem atat de mare nevoie!

    • Calin

      marți, 30.10.2012 at 12:18

      De ce sa nu se faca referendum? E cazul ca vocea oamenilor din Apuseni sa se auda in legatura cu mineritul, in legatura cu viitorul lor, iar ei stiu poate cel mai bine ce inseamna mineritul, avand in vedere ca asta au facut toata viata! Si prin proiectul de la Rosia, pe langa ca se rezolva problema somajului de 80% din RM, se si reecologizeaza mizeria lasata in urma de stat, se reabiliteaza patrimoniul si se aduc si foarte multi bani la buget. de ce e prost proiectul?

  2. toma

    vineri, 26.10.2012 at 16:55

    35 de comune din muntii Apuseni nu pot hotari soarta mineritului in Apuseni. Pentu ca aceste bogatii NU sint a celor ce locuiesc acele 35 de comune, ci apartin locuitorilor din intreaga tara. Doar tara intreaga poate decide.

    • Calin

      marți, 30.10.2012 at 12:19

      Oamenii din Apuseni trebuie sa isi decida soarta, nu pot altii sa decida pentru ei ce sa se intample la ei acasa, e absurd! Mai ales ca ei stiu cel mai bine ce inseamna mineritul, ca asta au facut toata viata!

  3. om simplu

    duminică, 28.10.2012 at 14:53

    Da cine v-a intrebat pe voi PNL-istii?? Va da RMGC bani de campanie?? Ati vinde orice numa sa va pice si voua ceva !! Rusine Atanasiu, Rusine Roman sunteti niste slugi! Nu va votam!

    • Bobi

      luni, 29.10.2012 at 12:23

      Neam f…t de romani ce suntem! Cand Basescu a zis Da pentru minerit, toata lumea zicea ca-i platit de RMGC, acum ca zic liberalii, la fel. Ne meritam soarta atata timp cat nu e bine nici ca se face, nici ca nu se face ceva in tara asta.

      • Calin

        marți, 30.10.2012 at 12:21

        e clar ca situatia actuala, in care nu se face nimic, nu ajuta pe nimeni. In zona somajul e enorm, tara e saraca, bugetul de stat e pe minus si datoriile la FMI sunt uriase. Prin proiectul de la Rosia avem o sansa sa ne revenim, sa scapam de datorii si sa devenim cei mai mari producatori de aur din Europa, sa nu mai fim o tara saraca. Iar pentru oamenii din Apuseni proiectul inseamna o sansa pentru o viata mai buna! E cazul sa se faca!

    • mihnis

      marți, 30.10.2012 at 13:21

      rusine pentru ce? pentru ca vor ca vocea rosienilor si a celor din Apuseni sa fie in sfarsit auzita? rusine celor care vor sa blocheze acest referendum, oamenii din Apuseni trebuie sa decida ce sa se intample la ei acasa!

  4. dorian

    marți, 30.10.2012 at 13:01

    Cei din Apuseni cer de ani de zile pornirea mineritului, insa autoritatile i-au ignorat mereu, i-au lasat in saracie si in somaj! Macar prin referendumul acesta, vocea lor va fi auzita iar autoritatile nu vor mai putea sa ii ignore. Buna initiativa!

  5. Pascal

    marți, 30.10.2012 at 22:06

    Mi se pare si normal sa sustina referendumul din Apuseni, de ce s-ar impotrivi cineva? E cazul ca vocea rosienilor sa fie auzita de toata lumea, cei care vor sa impiedice acest lucru e clar ca nu au intentii curate.

  6. Laurentiu

    miercuri, 31.10.2012 at 23:20

    Referendumul asta e un instrument prin care se alfa parerea oamenilor din zona, cel mai bun instrument in acest sens, de ce nu doresc si ONGistii astia clarificarea lucrurilor? oare ei profita de pe starea asta de incertitudine?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax