Connect with us
Publicitate

BLAJ

VIDEO Podcast SRI. Șeful Brigăzii Antitero vorbește o operațiune antiteroristă de acum 3 ani, din Alba

Publicat

Serviciul Român de Informații a lansat un podcast realizat de purtătorul de cuvânt al instituției, Ovidiu Marincea. Vineri, 17 decembrie, a fost publicat primul interviu din seria TOP (ne)SECRET. 

Primul invitat a fost generalul de brigadă Dorin Rădulescu (44 de ani), şeful Brigăzii Antiteroriste. Acesta a vorbit despre experiența sa în serviciu, despre cum a fost recrutat, dar și despre posibilele amenințări la adresa securității naționale. În plus, a vorbit despre o operațiune de acum 3 ani, de la Jidvei. 

”Dacă mă întrebi pe mine, întrebarea este când se va întâmpla, nu dacă se va întâmpla, pentru că oricât de bun ar fi cineva, în zona asta, şi vorbim de servicii de top, nimeni nu poate să acopere tot”, a răspuns acesta la întrebarea despre o criză majoră teroristă în ţara noastră.

YouTube video

Întrebat dacă SRI a dejucat vreun potenţial atentat terorist, despre care nu se ştie public, Dorin Rădulescu a răspuns afirmativ.

”Îţi pot spune cu certitudine că au existat câteva cazuri concrete şi în România, dar şi la nivel european, care sunt cunoscute de beneficarii noştri, în care graniţa era foarte subţiere. Adică, probabil că dacă am mai fi stat sau cum se spune, ne-a trecut glonţul pe la ureche. (..) Câteodată, este vital să fii la momentul potrivit, într-o anumită zonă. Au existat”, a afirmat generalul.

Exemplu din județul Alba

Acesta a dat și un exemplu din județul Alba, cel al bărbatului reținut în 2019, în urma unor percheziții la Jidvei.

”Omul ăla pregătise nişte substanţe explozive care, în condiţii de laborator se obţineau foarte greu. Sunt oameni care au o anumită pregătire, din păcate, sunt oameni care au anumite afecţiuni psihice, (…) de multe ori, aceste procese de radicalizare vin aşa, ca un capac, pe alte probleme, de natură socială, pe fondul consumului de substanţe, pe probleme psihice, şi multe altele. (..) şi la un moment dat există un declic.

Eu nu îmi permit ca acel terorist în şlapi, dacă a comis nişte infracţiuni (..) eu sunt obligat să dau acea sesizare DIICOT-ului, că mă obligă legea.

Vezi și: VIDEO: ”Teroristul” din Jidvei. Mesaj de amenințare filmat în stil ISIS cu o mitralieră de jucărie

Ce să aştept, să meargă cu cuţitul la şcoală, să bage cuţitul într-un copil? Să aibă o ieşire şi apoi să te întrebe toată lumea, cu atât mai mult cu cât tu îl aveai în monitorizare pe un individ, să aştepţi să ce? Misiunea noastră de bază este prevenţia”, a afirmat generalul, arătând că ”important este că nu a lăsat să se materializeze ceva”.

p

Reamintim că la data de 10 aprilie 2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate –  Serviciul de Investigare a Infracțiunilor de Terorism au descins la o pe raza comunei Jidvei.

Informațiile vehiculate erau grave: terorism.

”Vlad Țepes” revendică atentatul

În fapt, s-au reținut faptul că la data de 1 martie 2019, la ora 15.52, Secția 1 Poliție București a fost sesizată prin intermediul Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență ”112” cu privire la faptul că pe raza municipiului Bucureşti, unde funcționează o fundație, a fost primit un apel telefonic, ocazie cu care s-a transmis, prin intermediul unei înregistrări audio, faptul că va fi executat un atac cu rachetă asupra locației respective.

De asemenea, în aceeași zi, la scurt timp – ora 15.56 – Secția 1 Poliție a fost sesizată, din nou, prin intermediul S.N.U.A.U. ”112”, despre împrejurarea că la un hotel situat pe Calea Dorobanților, sector 1, a fost primit un alt apel telefonic, fiind transmis un mesaj audio, în sensul că va avea loc un atac cu rachetă și că persoanele prezente au la dispoziție 21 de minute pentru a evacua zona.

La finalul mesajului audio, se preciza că organizația ”Vlad Țepeș” revendică ”atentatul”, a scris atunci alba24. Un bărbat care atunci avea 47 de ani, a fost reținut, însă în ce măsură acesta putea fi considerat cu adevărat un terorist, a fost discutabil.

YouTube video

Acesta a postat un video (sus) în care era îmbrăcat în haine militare, cu ochelari de soare pe ochi și cu o bucată de cârpă verde pe față, în timp ce facea semnul morții cu un cuțit.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax