Connect with us
Publicitate

BLAJ

VIDEO: ”Teroristul” din Jidvei. Mesaj de amenințare filmat în stil ISIS cu o mitralieră de jucărie

Publicat

YouTube video

Îmbrăcat în haine militare, cu ochelari de soare pe ochi și cu o bucată de cârpă verde pe post de balaclava, în timp ce facea semnul morții cu un cuțit, așa își prezenta Ovidiu Nicolae Anghelidi ”memoriul terorist”.

Videoul cu bărbatul din Jidvei, reținut pentru 30 de zile în cazul amenințării cu bombă de la hotelul Sheraton din Capitală, a fost făcut public de către DIICOT.

CITEȘTE ȘI: Bărbatul din Jidvei bănuit de terorism, arestat preventiv. În trecut a amenințat un jandarm cu o macetă

La fel ca și teroriștii Statului Islamic, așa s-a filmat bărbatul din Jidvei. Filmul a fost făcut public de către procurorii DIICOT, după ce au percheziționat casa acestuia mai bine de 20 de ore. 

”Suntem o organizaţie puternică. Pedeapsa noastră va ajunge pe ticăloşi oriunde ar fi ei. Suntem inteligenţi. Vom exploda bombe la locul celor nedrepţi, dar vom anunţa populaţia înainte. Veniţi alături de noi. Luaţi aminte la mesajele noastre şi nu credeţi ce vă spun autorităţile. Avem arme şi grenade de diverse feluri. Vom învinge”, astfel sună ”ameninţările” lui Anghelidi Ovidiu Lucian, care, în finalul materialului viedo s-a filmat cu o armă, care pare a fi de jucărie.

CITEȘTE ȘI: Componente pentru fabricarea unei BOMBE, găsite în casa bărbatului din Jidvei suspectat de terorism. Comunicat DIICOT

Deși bărbatul face o serie de amenințări, aproape de sfârșitul filmării, acesta face simbolul internațional al păcii. 

În filmarea făcută publică de DIICOT mai apar și câteva boarcane cu mai multe substanțe, dar și câteva obiecte ce par a fi imitații al unor bombe artizanale. 

În filmul făcut public de DIICOT este prezentat și mesajul de ameninţare trimis de acesta în 1 martie 2019 la Şcoala Americană şi Hotelul Sheraton din Bucureşti.

Prin acest mesaj înregistrat al unei voci feminine se anunţa faptul că va fi executat un atac cu rachetă asupra celor două locaţii, oamenii din interior având la dispoziţie 21 de minute pentru a părăsi clădirile.

La momentul respectiv, zona din Bucureşti unde funcţionează cele două organizaţii a fost blocată de către autorităţi, în procedura de verificare a veridicităţii mesajului fiind implicat şi Serviciul Român de Informaţii. 

CITEȘTE ȘI: Percheziții DIICOT la Jidvei, într-un dosar de AMENINȚARE TERORISTĂ revendicat în numele Organizației „Vlad Țepeș”

Reamintim că bărbatul a fost arestat preventiv în cursul zilei de vineri pentru 30 de zile. 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax