Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Poliţia Locală Alba Iulia va asigura servicii de pază la Spitalul Judeţean Alba. Va face angajări pentru noul contract

Publicat

13987741_1183661611655437_2137440420_o Consilierii locali au aprobat în şedinţa de marţi asigurarea serviciilor de pază pentru sediul principal şi secţiile Spitalului Judeţean Alba, de către Poliţia Locală. Conducerea unităţii medicale a semnalat că nu este mulţumită de serviciile prestate de actuala firmă privată şi că au fost incidente în care cadre medicale au fost agresate.

După problemele legate de siguranța personalului medical, aduse în atenţia comunităţii şi de Alba24, conducerea Spitalului Județean Alba a solicitat Consiliului Local încheierea unui protocol prin care paza să fie asigurată de Poliția Locală.

„Noi avem un contract mai vechi cu spitalul și eu cred că orașul poate să facă acest lucru pentru Spitalul Județean, mai ales că Poliţia Locală oferă alt fel de pază decât ceea ce poate să îți ofere o firmă. La noi este aproape „militarizat” totul. Să nu creadă cineva că va sta lângă un pacient din sala de operație, cineva cu bastonul”, spune primarul Micea Hava.

Acesta a precizat că în momentul de față nu există oameni disponibili și vor trebui să fie făcute angajări.

Managerul Spitalului Județean Alba, Nicoleta Coșarcă, a transmis că în perioada în care serviciile de paza la spital au fost asigurate de Poliția Locală nu au existat probleme, dar a trebuit să renunțe la colaborare din cauza tarifelor mari.

„Pe parcursul colaborării cu firma respectivă am avut mai multe incidente care ne-au afectat atât pe noi cât și municipalitatea, pentru că se întâmplă incidente într-o instituție care trebuie păzită, este clar că afectează imaginea tuturor”, spune Nicoleta Coșarcă.

Evenimentul despre care vorbește managerul spitalului s-a petrecut în data de 10 iulie. La secție a ajuns un pacient pe care l-au putut calma doar oamenii legii. Pacientul ar fi vrut să plece acasă, iar, în momentul în care a fost oprit de cei din personalul medical, acesta a început să îi agreseze fizic pe și să îi lovească cu pumnii. Pentru că nu au reușit să-l liniștească, la fața locului au fost chemat un echipaj al poliției. Manifestările violente ale pacientului i-au făcut pe polițiști să ceară întăriri din partea jandarmeriei și doar cu ajutorul lor s-a reușit sedarea pacientului.

VEZI: Infirmieri loviți de pacienți. Personalul medical de la Secția Psihiatrie din Alba Iulia, fără protecție în fața bolnavilor agresivi

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax