Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Polițist din Alba, sancționat de comisia de disciplină. Este acuzat că a creat o imagine negativă Poliției Române

Publicat

Un polițist din Alba a fost sancționat cu reducerea salariului, pentru că ar fi creat o imagine negativă Poliției Române, prin comportamentul său.

Acesta a fost cercetat de comisia de disciplină, după ce a fost prins fără RCA valabil la autoturismul său. Alt incident care a atras atenția a fost legat de un conflict cu doi bărbați, după ce animalele ce aparțineau polițistului au fost lăsate nesupravegheate și au produs pagube, situație anchetată în cadrul unui dosar penal.

Polițistul nu a recunoscut acuzațiile și a contestat decizia de sancționare, în instanță. Curtea de Apel Alba Iulia a decis însă că hotărârea este legală.

Este vorba despre Vasile B., agent de poliție la Poliția Orașului Baia de Arieș.

Concluziile comisiei de disciplină au fost: „comportare necorespunzătoare în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probităţii profesionale a poliţistului sau prestigiului instituţiei” și faptul că ”a creat o imagine negativă Poliţiei Române, în general, dar şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în special”.

Decizia comisiei au fost reducerea salariului funcţiei de bază cu 20% pe o perioadă de trei luni pentru fapte prevăzute de Statutul Poliţistului.

„Cercetările efectuate ca urmare a sesizărilor primite din partea cetăţenilor cu privire la persoana reclamantului confirmă comportamentul necorespunzător al agentului de poliţie la locul de muncă, în familie şi în societate. Agentul a intrat în conflict cu cetăţenii pentru diferite motive, de la ameninţări, acte de violenţă, distrugere, abuz de încredere, furturi, astfel că se poate trage concluzia că acest comportament nu este unul întâmplător sau izolat, dimpotrivă, ci este cel al unei persoane conflictuale şi care nu are nici un respect faţă de cetăţenii pe care ar trebui să-i apere, protejeze, unii dintre ei fiindu-i chiar rude”, se arată în hotărârea comisiei de disciplină din cadrul IPJ Alba, citată de adevărul.ro.

„Din verificările efectuate, a rezultat faptul că în perioada 2013-2019 împotriva agentului de poliţie au fost formulate mai multe petiţii şi plângeri penale. De asemenea, acesta a fost sancţionat contravenţional la normele legale privind regimul rutier, atitudinea sa fiind una ostilă la adresa ofiţerilor care i-au aplicat sancţiunea. De asemenea, acesta a refuzat să se supună solicitărilor organului constatator, având un comportament necorespunzător. Astfel, activităţile desfăşurate de agentul de poliţie, atitudinea sa faţă de lege, au creat imaginea unui poliţist care nu respectă legea, este mai presus de lege, punând diverşi cetăţeni în situaţia dificilă de a formula plângeri la adresa unui poliţist, care îşi desfăşoară activitatea în comunitatea lor şi care ar trebui să-i sprijine în rezolvarea problemelor cu care se confruntă”, se mai arată în documentul citat.

În ceea ce privește comportamentul acestuia în comunitate, cu referire la numeroasele conflicte cu cetățeni sau membri de familie, acesta „este de natură sa producă grave prejudicii de imagine şi asupra celorlalţi colegi ai săi, care au fost puşi în dese rânduri să se sesizeze sau să cerceteze anumite fapte comise de colegul lor, multe dintre acestea fiind înaintate altor organe în vederea cercetării lor”.

Acum doi ani, poliţistul a fost amendat cu 1.000 de lei pentru că nu avea asigurare auto. Ulterior, a mai primit o amendă după ce a fost surprins la volan cu permisul de conducere expirat.

A fost sancționat și pentru incidentul cu animalele și a fost amendat și pentru că într-un grajd ce îi aparținea a fost găsită o bovină decedată. În acest caz, amenda a fost de 2.400 de lei, dată de DSVSA. În instanță, amenda a fost transformată în avertisment, polițistul arătând că era doar deținătorul, nu și proprietarul animalului.

Agentul de poliţie a mai fost sancţionat și acum patru ani, cu mustrare scrisă, pentru implicare superficială şi dezinteres în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu şi activităţilor specifice muncii de poliţie.

sursă: adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 14.06.2021 at 18:59

    Ce mai cauta un ciuruc ca asta in Politie ? Cine-l sustine ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax