Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Pregătirile de Ziua Națională la Alba Iulia. Prefectul Nicolae Albu, detalii despre măsuri de siguranță de 1 Decembrie

Publicat

Prefectul de Alba, Nicolae Albu, a făcut precizări la Radio Alba24 despre organizarea evenimentelor de 1 Decembrie la Alba Iulia. A dat detalii despre traseul forțelor participante la parada militară din oraș, locuri de parcare pentru vizitatori și buget.

Albu a răspuns întrebărilor adresate de jurnalistul Emil Pojar la emisiunea ”Versiune și adevăr” pe Alba24.

Traseul pentru parada militară

Prefectul s-a referit și la traseul pentru parada militară de la Alba Iulia, de 1 Decembrie.

Vezi Parada militară la Alba Iulia de 1 Decembrie: Peste 1000 de militari, avioane de luptă F-16 și tehnică militară de Ziua Națională

”Anul trecut a fost o mică supărare. De la Hotel Cetate, parada a făcut stânga. Le-am sugerat și a fost aprobată propunere, să meargă până în capăt pe bd. Horea, la sensul giratoriu cu Calea Moților. Ne dorim ca toți cei care vin să se bucure de cel mai așteptat moment de Ziua Națională”, a spus Albu.

Vezi și 1 Decembrie 2023 la Alba Iulia – Programul OFICIAL pentru Ziua Națională: Parada militară, spectacole de artificii și concerte

În ceea ce privește ordinea publică, în perioada evenimentelor de la 1 Decembrie, prefectul spune că de coordonarea acțiunilor se ocupă Jandarmeria cu sprijinul Poliției și celorlalte structuri MAI.

Parcări pentru vizitatori

Nicolae Albu a mai spus că a discutat cu reprezentanții primăriei, pentru a se asigura că sunt libere căile de acces, în 30 noiembrie și 1 Decembrie, în contextul lucrărilor de mobilitate.

”Trebuie să se poată intra în oraș, la intrarea din Partoș, pe două sensuri”, a spus prefectul.

Citește și 1 Decembrie 2023 la Alba Iulia. În ce stadiu vor fi lucrările pe străzile din oraș, de Ziua Națională. Precizările primăriei

De asemenea, se lucrează împreună cu Poliția Locală pentru identificarea locurilor de parcare, chiar la operatori privați care nu au activitate de Ziua Națională, la intrările și ieșirile din oraș.

Se discută și cu transportul public, pentru preluarea celor care vin și doresc să-și lase mașina la intrările în oraș, să nu aglomerăm.

Vezi și Parada militară de la Alba Iulia de 1 Decembrie: Când au loc repetițiile și ce străzi ar putea fi blocate

Am făcut apel, ca în fiecare an, către albaiulieni, să-și parcheze mașinile în curte, să fim gazde bune, să aibă unde să parcheze cei care vin.

Deși se anunță un număr mare de participanți, sunt convins că lucrurile vor fi gestionate corect și ne vom bucura împreună de ziua noastră națională”, a spus Nicolae Albu.

Prefectul a mai spus că a discutat cu toate instituțiile implicate în organizare, prevenire și asigurarea ordinii și siguranței publice, inclusiv cu Poliția Locală, privind ”partea de cerșetorie” din oraș.

Vezi detaliile date de prefectul de Alba, la Radio Alba24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax