Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Premierul Ciolacu anunță controale urgente în toate centrele pentru copii, persoane vârstnice şi persoane cu dizabilităţi

Publicat

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, duminică, demararea unor controale urgente în toate centrele pentru copii, persoane vârstnice şi persoane cu dizabilităţi.

„Vreau să fiu foarte clar: nu am nicio milă pentru ticăloșii care au creat aceste azile ale groazei. Iar faptul că așa ceva a fost posibil ne arată un sigur lucru: avem de-a face cu o problemă de fond, o problemă de sistem, un sistem corupt și inert. Acesta este adevărul (…)

Cred că nimeni nu era pregătit pentru așa ceva. La fel, să vedem funcționari publici complici, care în loc să fie de partea acestor oameni s-au vândut acestor ticăloși”, a declarat a declarat prim-ministrul după o întâlnire de lucru cu mai mulţi miniştri şi şefi de instituţii, în urma anchetei privind cazul bătrânilor torturaţi în azile.

„În primul rând, toate centrele pentru copii, persoane vârstnice şi persoane cu dizabilităţi, de stat sau private, trebuie verificate şi reanalizate toate autorizaţiile. Termenul va fi unul foarte scurt, o săptămână, sub coordonarea prefecţilor”, a precizat Marcel Ciolacu.

 

Marcel Ciolacu a solicitat autorităţilor „toleranţă zero faţă de grupurile infracţionale care au jefuit aceste persoane total neajutorate” şi a anunţat că a stabilit, împreună cu ministrul Justiţiei, ca soluţionarea acestor cauze să fie prioritară.

„În al treilea rând, fac un apel către toate cultele din România, în primul rând către Biserica Ortodoxă, cât şi către ONG-urile care activează în domeniul social. Avem nevoie de implicarea dumneavoastră pe tot ce ţine de latura socială, asistenţă în primul rând pentru persoanele vulnerabile. Faptele petrecute în aceste azile ale groazei ne-au arătat o dezumanizare totală a unor persoane pe care eu nu le pot numi oameni”, a mai spus premierul Marcel Ciolacu.

Premierul Ciolacu: Sistemul trebuie schimbat

„Sistemul trebuie schimbat. Este nepermis să avem o mulțime de instituții de control care își pasează vina una altuia. Trebuie regândit tot sistemul de la autorizare, monitorizare și control. Cine autorizează și care sunt condițiile de autorizare, cine monitorizează, ce monitorizează, intervale și proceduri clare, cine verifică și ce verifică.

De aceea, vreau să clarificăm acest sistem din punct de vedere legislativ, astfel încât să nu mai existe portițe pentru nimeni. Cine are de făcut o treabă, să o facă, iar cine nu-și face treaba, să răspundă. Cine nu înțelege să-și facă treaba, să plece acasă. Nu mai vreau fugă de responsabilitate ci vreau un sistem coerent, cu reguli clare în acest domeniu. Vorbim de cele mai vulnerabile persoane, copii, bătrâni și persoane cu dizabilități”, a mai declarat premierul.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, la discuţiile de duminică au fost invitaţi să participe ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian-Ioan Veştea, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Bogdan Despescu, precum şi reprezentanţi ai ANSVSA, ANPC şi Inspecţiei Sanitare de Stat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    duminică, 09.07.2023 at 18:56

    Măi nenorociţilor,că meritaţi să vă spun şi mai rău, voi numai după ce explodează buboiul încercaţi, dar nu se ştie dacă reuşiţi, să puneţi lucrurile la punct. Vezi ce înseamnă ca, năcădăii puşi de voi să mimeze mersul la servici ? Politizaţi tot, dar politizaţi foarte prost, cu oameni de cea mai joasă speţă, habarnişti, amante ,neamuri, afini şi tot ce se mai găseşte prin arborele genealogic, fără pic de discernământ.

  2. Desteptatul

    duminică, 09.07.2023 at 19:35

    Nu inteleg de ce nu se fac controalele fara sa tot anunte atat…. de fapt inteleg….

  3. pilu

    duminică, 09.07.2023 at 21:26

    DEŞTEPTATUL
    La controalele anunţate se ia şpaga, la cele neanunţate riscă să fie dat afară de şef, care la rândul lui primeşte un telefon de sus.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax