Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Premierul Ciucă a povestit cum a fost vizita în Ucraina. ”Am mai văzut astfel de imagini, dar nu atât de zguduitoare”

Publicat

Premierul Nicolae Ciucă a povestit, miercuri seară, câteva detalii despre vizita pe care a făcut-o în Ucraina. A precizat că, militar fiind, a mai văzut zone de conflict, dar niciodată imaginile nu au fost atât de zguduitoare, întrucât în Ucraina atacurile au vizat clădiri rezidenţiale.

Declarații Nicolae Ciucă:

„Nu are rost să discutăm şi să descriem condiţiile de securitate pentru că ele s-au văzut cât se poate de clar din tot ceea ce a reuşit mass-media să prezinte de la faţa locului.

Pregătirea unei astfel de vizite presupune de la sine măsuri prin care trebuie corelate cel puţin două aspecte: pe de-o parte cele de protecţie a celor care merg în ţara vecină, în Ucraina, pe de altă parte este vorba de corelarea programului liderilor.

Elementele de detaliu din culise nu pot fi descrise pentru că este suficient să discutăm că o astfel de vizită se pregăteşte pe baza relaţiilor diplomatice la nivelul Ministerelor de Afaceri Externe şi, de asemenea, structurile de securitate implicate în tot ceea ce înseamnă planificarea şi fazarea activităţilor pe timpul duratei vizitei.

O călătorie lungă

„Am ajuns cu trenul în gara din Kiev, a fost o călătorie lungă. Este cât se poate de normal să înţelegem durata şi procedurile care se derulează atât pentru transport cât şi ulterior, pe durata desfăşurării vizitei”, a mai afirmat Ciucă.

Acesta a precizat că a fost o vizită cât se poate de importantă, atât pentru oficialii din Ucraina, cât şi pentru partea română.

Am avut posibilitatea să exprimăm sprijinul pe care ţara noastră îl acordă vecinilor noştri, atât poporului ucrainean cât şi guvernului, instituţiilor statului ucrainean în acest efort – şi nu cred că greşesc dacă îl numesc eroic de a-şi apăra ţara.

Imaginile sunt cât se poate de relevante şi reflectă exact ceea ce s-a întâmplat la faţa locului, dar văzându-le în realitate, dincolo de emoţie, partea personală, umană, este absolut devastatoare pentru că stând în faţa acestor clădiri distruse, văzând şcolile, spitalele distruse, poţi să realizezi că nimic din ceea ce presupune a se respecta în legile şi principiile armate…

Cariera mea este cea de militar şi am mai fost în astfel de zone de conflict, am mai văzut astfel de imagini, dar niciodată atât de zguduitoare şi pentru mine absolut orice minimă înţelegere faţă de o astfel de manifestare este imposibilă.

Să protejăm vieţile civililor, să protejăm obiectivele care fac parte din patrimoniu, care fac parte din asigurarea serviciilor normale, medicale, de învăţământ pentru populaţia civilă.

Este absolut incredibil şi am susţinut la întâlnirile pe care le-am avut, poziţia României de a condamna aceste atrocităţi, aceste crime de război”.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax