Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Președintele Klaus Iohannis, la inaugurarea Theodora Golf Club, cel mai modern resort de golf din România: ”Este o investiție unică”

Publicat

IMG_3051 Președintele Klaus Iohannis s-a aflat, sâmbătă, în județul Alba unde a participat la inaugurarea Theodora Golf Club, cel mai modern resort de golf din România. Au fost invitați oameni de afaceri și politicieni, protocolul fiind de ”grad zero”, cu acces doar pe baza de invitație nominală. Președintele l-a felicitat pe omul de afaceri Ioan Popa, proprietarul investiției. ”Ați reușit să faceți o investiție unică în România. Sunteți un model pentru felul în care un om de afaceri poate investi într-o afacere care nu a fost destinată să aducă. Vă felicit!” a spus președintele Iohannis.

Cu o investiție de 15 milioane de euro, noul resort cuprinde cel mai mare teren de golf din România, dar și o serie de facilități de cazare și relaxare unice, clasificate la standardul de patru stele plus.

Klaus Iohannis si Ioan Popa Prezent la inaugurare, președintele României, Klaus Iohannis l-a felicitat pe omul de afaceri Ioan Popa care a reușit, din punctul său de vedere că creeze ceva unic în țară.

„Este o zi nu doar frumoasă, ci o zi importantă. Domnule Popa, vă felicit pentru această investiție extraordinară. Îmi amintesc cu mare plăcere, acum câteva săptămâni, am vizitat această facilitate și am rămas foarte impresionat. Ați reușit, domnule Popa, să realizați o investiție unică în România și spun acest lucru cu toată răspunderea. Sunteți, domnule Popa, un om de afaceri de succes, ați reușit să realizați o afacere de succes și ați decis să faceți această investiție din fonduri private. Este un model domnul Popa și această investiție pentru modul  în care un om de afaceri din România poate să investească într-o facilitate care nu este destinată aducerii profitului, este o facilitate publică.

Această implicare a unui om de afaceri în zona destinată sportului, în cazul acesta, acestui nobil sport, golful, este extraordinară, este demnă de lăudat și demnă de apreciat. În al doilea rând (…), acest teren de golf nu este unul oarecare. (…) Este un teren care pentru mulți ani, pentru foarte mulți ani va pune golful în România pe o nouă treaptă”, a declarat președintele Iohannis.

IMG_2978 Vicepreședinte al Theodora Golf Club, Teodora Popa i-a mulțumit public președintelui Klaus Iohannis pentru prezența sa la deschiderea resortului de lux din județul Alba.

„Este o onoare să vă avem alături de noi la Theodora Golf Club. Vă mulțumim din suflet pentru că ați onorat invitația noastră. Povestea acestui club de golf a început în urmă cu doi ani și absolut tot ceea ce vedeți aici reprezintă amprenta viziunii tatălui meu și a angajamentului lui față de excelență și acest resort o dovedește. Investiția aceasta a însemnat pentru noi foarte mult efort, foarte multă muncă și mai mult decât atât, a însemnat un pariu că putem face din acest proiect ceva deosebit pentru țara noastră. În cadrul acestui resort am dorit să aducem o parte din personalitatea fiecărui membru al familiei, astfel în cadrul vilelor veți putea observa elemente de design feminine ” a declarat Teodora Popa.

Despre ce înseamnă acest resort a vorbit în final și finanțatorul acestuia, omul care s-a ocupat „de fiecare șurub” după cum declara chiar el într-un interviu acordat ziarului Alba24. Ioan Popa spun că pentru a face o astfel de investiție, pe lângă foarte mulți bani, ai nevoie și de nervi de oțel. Acesta i-a mulțumit președintelui pentru aprecierile deosebite pe care le-a făcut la adresa lui.

popa ioan „Eu în ultimii 26 de ani am investit câteva sute de milioane de euro în clădiri, spații pe care le-am retehnologizat care depășesc o jumătate de milion de metri pătrați dar am ținut să vă spun treaba asta pentru că acest proiect este proiectul care mi-a dat cea mai mare bătaie de cap din câte proiecte am realizat. România nu are la ora actuală nici un teren de golf realizat după cerințele din domeniu, cele care sunt, sunt mai austere, realizarea unui teren de golf implică niște costuri, specialiști și o muncă incredibilă pe care nu mi-am putut-o imagina. Sigur că la asta mai este și faptul că noi am dorit să terminăm într-un timp foarte scurt. Am lucrat efectiv un an și jumătate.  Câteva luni înainte am dărâmat clădiri pentru că aici a fost o fermă, iar terenul de golf a fost o exploatație de balast în care erau cratere, gunoaie, deci am avut câteva lui să igienizăm zona și să trecem efectiv la realizarea terenului. Atunci când te gândești să faci un teren de golf trebuie să îți pui foarte mulți bani deoparte și să-ți întărești sistemul nervos” a declarat omul de afaceri Ioan Popa.

22497483_1268175359995654_795696504_n Ioan Popa spune că până la ora actuală a investit 15 milioane de euro. Deși resortul are tot ce-i trebuie unui teren de golf, omul de afaceri are deja în plan să îl extindă cu alte spații pentru care a cumpărat deja terenul.

„Vom avea un pavilion cu 300 de locuri unde se vor ține evenimentele după competițiile de golf, probabil că vom mai face și alte vile. Pe terenul de golf se va putea juca de la primăvară. Suntem în discuție cu PGA cu Asociația Europeană a Golfului și am vrea să-l introducem într-un turneu. Eu știu că ei vor ca fiecare țară să aibă un turneu și să-l introducă circuit, sper să fim noi cei care facem treaba asta” spune Ioan Popa.

YouTube video

22497803_1268175276662329_1546038825_n Resortul a fost construit pe o durată de aproximativ doi ani de zile, designul purtând semnătura unei întregi echipe de profesioniști atât din țară, cât și din străinătate. Inaugurarea oficială a resortului va avea loc sâmbătă, 14 octombrie. Terenul de golf va fi deschis jucătorilor în primăvara anului viitor.

Theodora Golf Club poziționează România pe harta internațională a golfului, iar principala atracție a complexului este terenul de golf, cu o suprafață de 56 ha, pe care se desfășoară cele 18 parcursuri, fiind cel mai mare teren de golf din țara noastră. Proiectul din localitatea Teleac își propune să asigure dezvoltarea golfului în România, un sport foarte practicat în țările occidentale și cu oportunități de creștere și în țara noastră. O premieră este reprezentată de faptul că terenul de golf va avea cel mai lung parcurs din Europa– PAR 6, de 735 de metri.

Noul club asigură celor interesați de învățarea acestui sport, posibilitatea inițierii și deprinderii tehnicilor de joc, în cadrul zonelor de driving range, atât din exterior, cât și din interior, urmând să fie deschisă și o Academie de golf dedicată copiilor, în viitorul apropiat.

IMG_3129 Theodora Golf Club este situat la maximum 10 minute cu mașina față de Alba Iulia, fiind totodată o destinație de interes pentru turiștii străini, distanța față de aeroportul din Cluj sau cel din Sibiu fiind între 1 și 2 ore.

Terenul de golf ce se întinde pe 56 ha cu 18 parcursuri în lungime totală de 6518 m numără 4 parcursuri par 3, 10 parcursuri par 4, 3 parcursuri par 5 și 1 parcurs par 6- cel mai lung parcurs din Europa. Resortul TGC este situat pe o suprafață totală de peste 62 ha din care bineînțeles cea mai generoasă parte este alocată terenului de golf (56 ha), iar cele 7 ha sunt ocupate de vilele resortului și alte facilități. În arhitectura sa regăsim 14 vile pentru cazare, 5 vile în regim privat, 1 sală conferințe, 1 piscină exterioară, clădirea administrativă a clubului care înglobează un driving-range indoor, pro-shop, vestiare, lounge bar și restaurantul fine-dining.

Gheorghe Damian Prezent la inaugurarea clubului primarul a vorbit despre importanța și schimbarea pe care o va aduce această investiție masivă în comuna pe care o conduce.

„Este practic un vis frumos, un vis și o investiție care va schimba, sperăm noi în curând, drumul acestei comunități. Va schimba categoric în bine” spune primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damina.

Acesta spune că prin această investiție nu doar că se vor crea noi locuri de muncă, circa 100, dar  satul Teleac „Va fi pus pe harta lumii, a terenurilor de golf de excepție. Este cel mai frumos și cel mai spectaculos teren de gold din Sud-Estul Europei și asta spune foarte multe.”

VEZI:  VIDEO: Primarul comunei Ciugud, prezent la inaugurarea Theodora Golf Club. „Un vis frumos care va schimba drumul acestei comunități”

YouTube video

IMG_3127 Printre personalitățile și politicienii care au fost prezenți la inaugurarea celui mai modern resort de golf din România, Theodora Golf Club, s-a numărat și primarul municipiului Alba Iulia. Întrebat despre importanța acestui obiectiv turistic și sportiv pentru Alba Iulia, Hava spune că orașul are de câștigat așa cum și complexul beneficiază de ceea ce are de oferit Cealaltă Capitală. Pentru a pune în valoare și mai mult această zonă a județului, primarul are deja o întâlnire cu fondatorii resortului pentru a gândi o metodă de a unifica cele două obiective.

Alba Iulia are ce câștiga din această investiție pentru că și Alba Iulia are ce arăta și împreună putem să arătăm și să facem lucruri deosebite. Se vorbește de Cealaltă Capitală și acum vă dezvălui un lucru care nu este un secret. Cu domnul Popa și  Teodora, poate chiar săptămâna viitoare ne vom întâlni ca să discutăm despre acest lucru care trebuie tratat împreună. Toate lucrurile trebuie să intre într-o chestiune rotundă care să facă bine la toată lumea pentru că asta a fost ideea, să ne dezvoltăm, să ne ridicăm și să intrăm mult mai tare în rândul lumii. Eu zic că și faptul că a fost inaugurat astăzi (nr. Theodora Golf Club) este un lucru deosebit, în special pentru această zonă pentru care va începe următoarea sută de ani altfel în alte zone din România. Îl felicit pe domnul Popa, îi felicit pe cei care au proiectat și au muncit aici, dar în special pe el, pentru că fără el era o altă poveste” a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dan

    duminică, 15.10.2017 at 11:01

    Uau!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax