Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO | Primarul comunei Arieșeni, despre faptul că a fost declarat incompatibil: „Am fost împuternicit să semnez în numele consiliului local”

Publicat

YouTube video

După ce a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate, pentru că a îndeplinit simultan funcţia din administraţia locală şi cea de reprezentant CL la “Salubritate Apuseni”, primarul din Arieşeni, Vasile Marin Jurj, vine cu explicaţii. Acesta spune că nu el a fost desemnat ca reprezentant al firmei de salubrizare, ci viceprimarul, iar el a fost doar împuternicit să semneze în numele consiliului local.

Prezent la o conferinţă de presă organizată de PNL Alba, primarul comunei Arieşeni a dorit să lămurească situaţia în ceea ce priveşte starea de incompatibilitate constatată de ANI. Vasile Marin Jurj a precizat că înştiinţarea primită conţine toate elementele, mai puţin faptul că a încălcat vreun articol din legea incompatibilităţii.

„Prin adresa 30.236 din 8.07.2013, am fost înștiințat că au fost identificate elemente de încălcare a legii incompatibilității, prin deținerea simultană atât a funcției de primar al comunei Arieșeni și a calității de reprezentant asociat-persoană juridică, SC Salubritate SRL. Această comunicare conține toate elementele mai puțin faptul că am încălcat vreun articol din legea incompatibilității. Nu spune ce articol din lege am încălcat”, a declarat primarul.

Acesta a precizat că a cerut printr-o adresă să i se comunice ce anume nu a fost respectat, dar că nu a primit niciun răspuns, în schimb ANI a întocmit raportul prin care l-a declarat incompatibil.

„În primul rând, această societate nu este de interes privat, este înființată în baza hotărârii CL 61/2010, care aprobă actul de constitutiv al societății la care comuna Arieșeni este asociat. Din această societate fac parte toate comunele din Munții Apuseni, respectiv orașul Cîmpeni. Prin această hotărâre, la articolul 2, a fost desemnat viceprimarul în calitate de reprezentant. La articolul 3 am fost împuternicit să semnez, în numele consiliului local, actul constitutiv al societății”, a spus primarul Vasile Marin Jurj.

Starea de incompatibilitate a fost constatată începând cu data de 13 august 2010, întrucât a deținut, simultan, funcția de primar al comunei Arieșeni și calitatea de reprezentant asociat persoană juridică din partea Consiliului Local Arieșeni, în cadrul S.C. Salubritate Apuseni SRL.

ANI consideră că primarul nu a respectat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „funcţia de primar […] este incompatibilă cu […] funcţia de reprezentant al unităţii administrative teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local”.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax