Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, participă la ”Forumul primarilor 2022”, organizat în Geneva. Ce a scris pe Facebook

Publicat

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, participă la Forumul primarilor 2022, organizat la Geneva, Elveția. Potrivit unei postări pe Facebook, Gabriel Pleșa este singurul primar din România care participă la acest forum. 

La eveniment mai participă primari din din Spania, Portugalia, Austria, Olanda, Irlanda, Canada, Franța, Suedia, dar și cu primarul orașului Boston (SUA).

”Avem foarte multe provocări în fața noastră, iar după revenirea din pandemia COVID, poate cea mai grea schimbare este dată de războiul pornit de Federația Rusă împotriva Ucrainei, pe care l-am și condamnat de altfel cu toții ca fiind o pată neagră și rușinoasă în istoria modernă a civilizației. Am împărtășit din experiențele noastre pe care, ca municipalitate, le avem în context european.

În Alba Iulia există cea mai mare cetate de tip Vauban din România, construită între anii 1715-1738 și restaurată cu fonduri Europene în valoare de circa 70 milioane de Euro în ultimii 10 ani. Iar eforturile municipalității au fost recunoscute de numeroase organisme europene: o distincție cu prestigiosul titlu de ”Destinație europeană de excelență” conferit de către Comisia Europeană în anul 2012 și o Mențiune Specială a Juriului din partea organizației Europa Nostra în anul 2013.

În prezent municipalitatea noastră lucrează pentru a atrage noi finanțări pentru a face tranziția spre energii regenerabile, să eficientizăm energetic edificiile publice, dar și să transformăm Alba Iulia într-un oraș prietenos cu mediul, prin care nivelul de confort al cetățenilor să crească simțitor, bucurându-ne în paralel de evoluția tehnologiei.

Exemplele de bune practici împărtășite de toți cei prezenți sunt de natură să ne deschidă mereu spre sisteme inovative de management, dar și să ajungem la neutralitatea climatică propusă a fi atinsă de UE până în 2050. Sunt pași mulți și importanți, care schimbă orașe și mentalități, iar Alba Iulia poate și trebuie să fie tot mai pregătită pentru ceea ce viitorul și tehnologia ne vor pune în față”, a scris Gabriel Pleșa într-o postare pe Facebook.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. pilu

    marți, 05.04.2022 at 22:57

    Ia fă tu o inovaţie de management şi rezolvă dracului o dată pârloaga aia din faţa Casei de cultură a studenţilor şi nu mai bate apa-n piuă ca fostul.

  2. Ovidiu

    miercuri, 06.04.2022 at 03:57

    Același primar penibil,la fel ca tov.Hava..Oare nu există in acest oraș un tînăr deștept și educat,cu onoare,independent,care să administreze acest oraș?Cind ajung pe la primărie imi aduc aminte de foști activiști de partid..De ce?..trăiesc în 2022..eliberati Alba Iulia de comuniști..

  3. al doilea

    miercuri, 06.04.2022 at 10:31

    daca nu era hava tu traiai acum intr-un oras ca teiusul smechere..nu aveai cetate, nu aveai drumuri si parcari calumea, nu aveai multe din lucruriloe pe care le ai acum in oras si cu care multi ne mandrim..daca tu esti asa de destept ce te opreste sa faci tu o schimbare…aaaa nu poti ca nu te duce bila. nu iti place aici?? pleaca!!! tara e mare, lumea e mare..

  4. Altul

    miercuri, 06.04.2022 at 11:42

    Ceea ce îl definește cel mai bine pe primarul Pleșa este nimic altceva decât aflatul în treabă. Totul lâncezește în oraș, sau mai rău, se înțepenește de-a binelea, însă el vine cu un taiat de panglică inutilă, o poezie, un schimb de sensuri pe străzile urbei, și iată, un drum la Geneva. Bravos. Altceva ????? Oarece gospodărire a ogrăzii ???? Canci. Avem comedii cu Mihai Viteazul și turcii sau pitulușul romanilor pe Platoul Romanilor. La viitoarele alegeri ar trebui să fim mai atenți, căci domnul se mai vrea odată. Mai bine nu însă…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax