Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Primarul din Șpring cere IȘJ să aprobe comasarea școlilor cu puțini elevi și promite că va asigura toate condițiile pentru un învățământ de calitate

Publicat

YouTube video

Prezent într-o conferință de presă la sediul PNL Alba, primarul comunei Șpring, Daniel Rusu, a făcut un apel public către Inspectoratul Școlar Județean Alba să îi aprobe propunerea de comasare a școlilor cu puțini elevi din comună. Potrivit acestuia, din cauza numărului mic de elevi, în acest moment, în Șpring sunt clase cu doar 2-3 elevi, iar în unele săli învață simultan elevi de diferite niveluri, ceea ce afectează calitatea învățământului. Rusu propune ca din cele patru școli ale comunei să rămână doar două, iar pentru elevi primăria ar urma să asigure transportul pe distanța necesară.

„În Șpring dar și în alte comune sunt foarte multe clase în care copii învață simultan, două, chiar trei clase care învață simultan, ceea ce dăunează calității învățământului. Am transmis o adresă în acest sens IȘJ Alba mi s-a răspuns că deocamdată nu se poate face nimic. Am solicitat să fie văzută fiecare școală în parte, pentru că avem clase formate din 2 sau 3 elevi, dar și de clase diferite. Vă dați seama ce talmeș balmeș iese acolo la sfârșitul orei Mi s-a răspuns că nu este posibil, să adun toți părinții să ei să dea răspuns afirmativ”, a spus primarul Daniel Rusu.

În comuna Șpring funcționează 4 școli (în satele Șpring, Cunța, Vingard și Drașov), pe care primarul vrea să le comaseze și să le păstreze doar pe cele din Șpring și Cunța, aflate în stare bună. Copii din celelalte sate ar urma să fie transportați la școli cu microbuze asigurate de primărie, iar prin faptul că clasele vor fi umplute cu elevi de același nivel, primarul consideră că ar crește nivelul educației și al disciplinei din învățământ.

Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat în unanimitate în Consiliul Local, potrivit primarului, însă s-a izbit de refuzul IȘJ pentru a-l pune în practică. Pentru primărie, proiectul ar presupune costuri minime (achiziționarea unui microbuz) și pe timp de iarnă ar reduce considerabil cheltuielile de întreținere a clădirilor școlilor.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax