Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO | Primarul Mircea Hava, despre „vandalismele” din Cetate: „Cei care distrug statuile din bronz sunt niște cretini!”

Publicat

YouTube video

„Nu este vorba de acte de vandalism, sunt niște tâmpenii făcute de niște cretini”. Aceasta a fost caracterizarea ultimelor distrugeri „încasate” de statuile din bronz din Cetate, făcută de primarul Mircea Hava, prezent miercuri, în cadrul conferinței de presă de prezentare a Festivalului „Dilema Veche”, ce se va desfășura în Cetatea Alba Carolina în perioada 30 august – 1 septembrie. Declarația a fost făcută în contextul discuțiilor despre investițiile derulate în ultima perioadă în Cetate.

Revoltat de faptul că recent, au fost constate mai multe distrugeri la statuile de bronz din Cetate, primarul Mircea Hava le-a atras atenția celor care fac astfel de „tâmpenii” că, pe lângă neplăcerile estetice pe care le aduc, aceștia fac și pagube materiale, întrucât acele statui sunt rezultatul unor investiții financiare.

Practic, luni, sabia cavalerului din apropierea statuii lui Mihai Viteazul a fost deteriorată, însă, în final, a fost recuperată de Poliția Locală. Întrebat despre acest eveniment, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale, Marius Ardelean, a declarat că „a fost mai degrabă un eveniment nefericit decât un act de vandalism”. În timp ce o familie se fotografia cu statuile, unul dintre copii s-a sprijinit probabil pe sabie, iar obiectul, greu de 4 kg și prins în doar două puncte de sprijin, a căzut. Acesta a fost predat ulterior Poliției Locale.

YouTube video

În ultima perioadă, mai multe statui au fost deteriorate, accidental sau intenționat, de către trecători. Soldatului de lângă Poarta a III-a a Cetății i s-a furat baioneta, domnița de lângă statuia lui Mihai Viteazul „poartă”, acum, o umbrlă fără mâner, iar unul dintre cei domni care „conversează” în Piața Cetății a rămas fără o parte a ceasului de mână.

Primarul i-a caracterizat ce cei care distrug obiectivele din Cetate și în special statuile din bronz ca fiind niște „cretini”, cu care „Doamne ferește să se întâlnească”.

Câte despre o modalitate de a proteja obiectivele din Cetate, Hava a spus: „Am putea să le protejăm dacă de fiecare cărămidă am lega pe patru schimburi câte un om. Nu putem să facem lucrul acesta. Trebuie să stabilim ce facem și cu camerele video, pentru că vom avea foarte multe poze, dar în România ce să faci cu pozele? Ne uităm la ele luni de zile. Nu există un sistem național prin care să fie urmăriți după poze. Gândim de mult tot felul de sisteme, dar trebuie să fie un raport bun calitate-preț”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. gica

    miercuri, 21.08.2013 at 18:39

    ***** esti tu care ai plantat niste sperietori ……

    • Andrei

      joi, 22.08.2013 at 11:14

      Si tu altul fara cultura, ca daca ai avea’o, ai intelege de ce sunt puse statuile si ce semnifica.

  2. mihai

    sâmbătă, 24.08.2013 at 10:09

    Ar putea fi puse camere de supraveghere iar controlul sa se faca din punctul de informare de la poarta 4 si sa se anunte politia comunitaral!

  3. Pingback: Misterul statuilor din Cetatea Alba Carolina: Costuri reale, semnificații ascunse și „opțiuni artistice” care nu bat cu istoria | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax