Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Probele de la șoferii prinși drogați în trafic, în Alba, vor fi examinate la Spitalul Județean. Ce spune șeful poliției

Publicat

Probele biologice prelevate de la șoferii care ies pozitiv la testul anti-drog făcut în trafic sunt prelucrate la Serviciul de Medicină Legală Alba.

Mai exact, de mai bine de o săptămână după ce șeful IPJ Alba a spus că pune sub semnul întrebării expertizele de la Cluj sau Sibiu, toate probele prelevate de la șoferi sunt examinate după urme de substanțe psihoactive în Alba, la Spitalul Județean. 

În primă fază de când aparatele de tipul drug test au intrat în dotarea polițiștilor rutieri, după ce șoferii depistați erau trimiși sau duși la spital pentru prelevare de probe biologice, probele mergeau la Sibiu pentru expertiză.

Apoi au mers la Serviciul de Medicină legală de la Cluj, iar acum expertizele sunt făcute la spitalul din Alba Iulia.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Polițiștii din Alba au încredere în aparatele DrugTest. Șeful IPJ Alba ”pune la îndoială” expertizele de la Medicină Legală

Marți, 28 februarie, 2023, în timpul unei conferințe de presă susținută la sediul inspectoratului, șeful IPJ Alba a declarat că medicina legală din Alba se ocupă de mai bine de o săptămână de probele luate de la șoferi și că durata de emitere a unui rezultat variază între 15 și 30 de zile.

”Am avut o întâlnire, la acea întâlnire au participat și reprezentați ai parchetului, reprezentanți ai IPJ, ai Spitalului Județean și medicina legală. A fost stabilit modul de lucru cu privire la punerea în funcțiune a aparatului de la medicina legală care este achiziționat și este foarte performant.


Am stabilit modul de comunicare ca aceste constatări să se facă la nivelul Spitalului Județean Alba. Mai mult de atât am înțeles și diferențele care ar putea să apară în prisma celor două moduri de măsurare și valorificare a acestor probe care se iau de la acele persoane.

Sunt acele filtre cum le definesc medicii filtre de sensibilitate și de structură a acelor substanțe care se filtrează de cele două aparate respectiv cele ale poliției și cel de la medicina legală.

Aparatele noastre sunt foarte performante, sunt verificate, dar în același timp, pot apărea acele diferențe pe modificare de structură a acelor substanțe chimice.

Cu siguranță și dânșii o să caute alte soluții pentru depistarea acelor substanțe chimice pe care le găsesc în probe și cu siguranță gradul de identificare va fi mult mai ridicat”, a declarat Florin Constantin Dogaru șeful inspectoratului Alba.

”De o săptămână și jumătate au început să facă expertizele. Au fost trimise probe la Alba, sunt în procesare, iar termenul este de 15 – 30 de zile, ca să fie mai scurt față de ce primeam de la Sibiu sau de la Cluj”, a mai precizat comisarul șef.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax