Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Protest al angajaților DGASPC Alba, în fața Consiliului Județean. Care sunt solicitările acestora

Publicat

Protest al angajaților DGASPC Alba. Salariații membri de sindicat de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Alba protestează marți, 20 februarie, în fața Consiliului Județean Alba.

Aceștia sunt nemulțumiți că au salarii mai mici cu până la 61% față de cele din Consiliul Județean.

Ce spune președintele sindicatului ACORD, Lucian Puiu:

Noi proteste sunt programate miercuri, 21 februarie, între orele 14:00 – 15:30 și joi, 22 februarie, între orele 12:00 – 13:30.

„Solicităm majorarea salarială pentru personalul din cadrul DGASPC Alba, salarizat potrivit art. 11 din Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice cu luarea în considerare a decalajelor foarte mari, cuprinse între 31-62% între salariile de bază între salariile angajaților DGASPC Alba comparativ cu cele ale angajaților Consiliului Județean Alba”, au transmis organizatorii.

Protest al angajaților DGASPC Alba: nemulțumiri legate de salarii

Nemulțumirile acestora sunt legate de „decalajele foarte mari de salarizare, cuprinse între 31-61% între salariile angajaților DGASPC Alba și cele ale salariaților de la Consiliul Județean Alba.

  • Salariul unui muncitor din cadrul DGASPC Alba este cu 61% mai mic decât a unui muncitor din cadrul Consiliului Județean.
  • Salariul unui șofer din cadrul DGASPC Alba este cu 43 % mai mic decât a unui muncitor din cadrul Consiliului Județean.

Toate celealte funcții de execuție din cadrul DGASPC Alba au un nivel de salarizare mai mic, în medie cu 30%, față de funcțiile din cadrul Consiliului Județean”, spun reprezentanții sindicatului.

Consideră că nu este respectat principiul prin care ”angajații trebuie să aibă salariu egal la funcție egală”, stabilit de Înalta Curte de Casație și Justiție (decizia 80/2023), potrivit sursei citate.

Sindicaliștii mai spun că au făcut demersuri pe cale amiabilă la Consiliul Județean, însă fără rezultat.

„Nu ne dorim greva generală, dar aceasta va fi inevitabilă dacă Consiliul Județean Alba nu va veni cu soluții concrete de rezolvarea la solicitarea noastră de majorare a salariilor”, mai transmit sindicaliștii.

Context

Sindicatul Acord precizează că alte categorii de personal bugetar au beneficiat de majorări salariale. Sunt date ca exemple:

  • personalul din învățământ, majorare cu 20%
  • personalul din cadrul instituțiilor prefectului și din instituțiile subordonate Ministerului Muncii, al DSP-urilor – majorări cuprinse între 700-2500 de lei, prin alinierea salariilor la instituții publice supraordonate
  • salariile demnitarilor locali

Citește și Angajații de la DGASPC Alba amenință cu greva. Nemulțumiri legate de salarii. Ce solicită Consiliului Județean

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mircea

    marți, 20.02.2024 at 13:57

    Specia asta de angajati chiar trebuie protejata pt ca sunt o specie care chiar nimic nu face si nimic nu produce in afara de praf cand se muta de pe un scaun pe altul.Ar fi foarte mare pacat sa ii pierdem ca doar pe ei ii avem 😭😭😭😭

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax