Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

VIDEO: Protest în fața Primăriei Abrud: Câțiva cetățeni se opun asanării complete a Lacului Tăul Mare, ”inima Roșiei Montană”

Publicat

Mai mulți cetățeni din Roșia Montană se opun asanării complete a Lacului Tăul Mare din localitate, deoarece acestă reprezintă un simbol al comunității, reprezintă ”inima Roșiei Montană”. 

Sintagma de ”inima Roșiei Montană” nu este aleasă la întâmplare, deoarece, de sus, privit sau fotografiat dintr-o anumită poziție, lacul are forma unei inimi. 

Cetățenii doresc ca lacul să fie reperat și solicită autorităților măsuri concrete în acest sens.

Vineri, 7 octombrie, cei care se opun asanării complete și distrugerii Lacului Tăul Mare, au fost reprezentați de doi locanici din Roșia Montană, în fața primăriei Abrud, instituție unde de la ora 16.3o va avea loc o conferință de presă în care se vor anunța ce acțiuni s-au luat referitoare la problema de la Tăul Mare.

Cei doi localnici au precizat pentru alba24.ro, că autoritățile locale nu îi informează cu privire la planurile de viitor pentru Tăul Mare. De asemenea aceștia vor ca autoritățile locale să facă un plan concret de acțiune și să informeze cetățenii.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Imagini IMPRESIONANTE cu lacul Tăul Mare de la Roșia Montană, după ce a fost scoasă cea mai mare parte a apei

Aceștia au afișat un banner în fața Primăriei Abrud cu mesajul ”Reparați Tăul Mare, inima Roșiei Montane”.

Totul a început în urmă cu aproape o săptămână, după ce în barajul lacului a apărut o groapă de prăbușire.

Zeci de pompieri din Alba și alte județe au muncit zi și noapte, în condiții extrem de grele, pentru a scoate apa din lac cu ajutorul unor pompe.

Avaria semnalată sâmbătă la barajul lacului piscicol Tăul Mare din Roșia Montană are forma unui con și un diametru de circa 1 m la nivelul coronamentului.

Potrivit directorului SGA Alba, Vlad Sorin, breșa s-a format prin surparea galeriei de fund, care este din zidărie de piatră, barajul datând de mai bine de 100 de ani.

Breșa sub formă de con, apărută în partea din aval a barajului, la circa 10 metri de luciul de apă, a fost semnalată prin apel la numărul de urgență 112 în jurul orei 19:00, de către primarul comunei, Eugen Furdui.

De atunci, pompierii lucrează non-stop pentru a goli barajul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax