Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Puntea de la noul ponton făcut de Primăria Alba Iulia a CEDAT sub greutatea unui cal. Ce s-a întâmplat

Publicat

Un cal a căzut printre scândurile care formează puntea noului ponton construit de Primăria Alba Iulia. Incidentul s-a petrecut marți, în jurul orei 16.20, iar pentru a-l scoate pe cal dintre scândurile rupte a fost nevoie de intervenția pompierilor de la ISU Alba. 

Primarul Gabriel Pleșa (USR), vicerprimarii Emil Popescu (USR) și Marius Filimon (PNL), dar și purtătorul de cuvânt al primăriei Flaviu Buta (USR) au fost contactați de repoterii alba24.ro pentru un punct de vedere asupra situației. Nici unul dintre ei nu a răspuns la telefon.

UPDATE 17 20: Primarul Gabriel Pleșa a oferit o serie de precizări legate de ponton și podeaua acestuia.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Primarul Pleșa despre puntea pontonului din Alba Iulia care a cedat sub un cal: ”Cam flamba podeaua. Am cerut ranforsare”

Potrivit ISU Alba, detașamentul de pompieri Alba a fost solicitat să intervină pentru salvarea unui animal, în Partoș, municipiul Alba Iulia.

La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării, animalul era căzut/blocat în zona pontonului de pe Râul Mureș, necesitând extragerea acestuia de către pompierii militari.

Acesta a fost extras în condiții de siguranţă, ulterior fiind predat proprietarului.

Mai exact animalul a fost prins cu chingi și ridicat cu o autospecială a pompierilor din Alba Iulia.

sursă foto video: ISU Alba, cititori alba24.ro.

Despre ce ponton este vorba

În urmă cu doi ani Primăria Alba Iulia,  încheia un acord de parteneriat cu Administrația Națională Apele Române, necesar pentru construirea zonei de agrement și debarcader pe malul râului Mureș, la Partoș.

Investiția a fost bugetată de consiliul local, în trimestrul I, cu suma de 368.300 lei, valoarea finanțării nerambursabile fiind de 407.159 lei.

”Investiţie include amenajarea căii de acces auto, locuri de parcare cu piatră spartă, platformă de debarcare pentru caiac şi canotcă, platformă de acces cu peridocul pentru lansarea la apă a bărcilor, sistem de iluminat, nivelarea terenului şi plantare de specii potrivite malurilor de apă.

Platforma debarcader şi garare ambarcaţiuni şi peridoc va avea 123,75 mp, iar platforma administrativă, podul de legătură şi acces are o suprafaţă de 903 mp, în total 1.220 mp.

zona agrement mures alba iulia debarcader

Va fi montată o “structură metalică plutitoare şi mobilă care să urmărească cotele apelor şi care să deservească relaţia pontoon-apă identic de fiecare dată”, se arată în documentaţia de la acea dată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Proba

    miercuri, 29.06.2022 at 08:18

    De acum, doar un prost mai urca pe pontonul acela !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax