Administrație
VIDEO: Primarul Pleșa despre puntea pontonului din Alba Iulia care a cedat sub un cal: ”Cam flamba podeaua. Am cerut ranforsare”
Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a oferit o serie de explicații legate de podeaua pontonului care a cedat sub greutatea unui cal.
Incidentul s-a petrecut marți, 28 iunie, în jurul orei 16.00. Animalul blocat a fost salvat de pompierii de la ISU Alba. Mai exact a fost prins cu chingi și ridicat în aer.
Totuși, incidentul de marți a arătat un fapt foarte important, fapt pe care și primarul Pleșa l-a sesizat: Că podeaua pontonului avea probleme.
Gabriel Pleșa a declarat că pontonul nu era recepționat și că acest fapt urma să se întâmple în viitor. ”Mai aveam de lucru la el. Chiar cerusem niște lucrări de ranforsare asupra pontonului.
Întrebat de reporterul alba24.ro, ce lucrări a cerut mai exact Gabriel Pleșa a precizat că a cerut lucrări chiar asupra podelei care a cedat. ”Cam flamba podeaua și am cerut să mai fie puse profile metalice și apoi montată la loc podeaua”.
VEZI ȘI: VIDEO: Puntea de la noul ponton făcut de Primăria Alba Iulia a CEDAT sub greutatea unui cal. Ce s-a întâmplat
”Eu am verificat-o cu piciorul și mi-am dat seama că flambează”, a mai declarat Gabriel Pleșa.
Pontonul face parte din revitalizarea zonei râului Mureș din cartierul Partoș. Mai exact, Primăria încearcă să amenajeze un spațiu de agrement care să fie folosit atât de cetățeni, dar și de sportivii clubului municipal, sportivi ai secției de kaiac canoe.
În urmă cu doi ani Primăria Alba Iulia, încheia un acord de parteneriat cu Administrația Națională Apele Române, necesar pentru construirea zonei de agrement și debarcader pe malul râului Mureș, la Partoș.
Investiția a fost bugetată de consiliul local, în trimestrul I, cu suma de 368.300 lei, valoarea finanțării nerambursabile fiind de 407.159 lei.
”Investiţie include amenajarea căii de acces auto, locuri de parcare cu piatră spartă, platformă de debarcare pentru caiac şi canotcă, platformă de acces cu peridocul pentru lansarea la apă a bărcilor, sistem de iluminat, nivelarea terenului şi plantare de specii potrivite malurilor de apă.
Platforma debarcader şi garare ambarcaţiuni şi peridoc va avea 123,75 mp, iar platforma administrativă, podul de legătură şi acces are o suprafaţă de 903 mp, în total 1.220 mp.
Va fi montată o “structură metalică plutitoare şi mobilă care să urmărească cotele apelor şi care să deservească relaţia pontoon-apă identic de fiecare dată”, se arată în documentaţia de la acea dată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
pilu
marți, 28.06.2022 at 18:47
Măi ce poveşti ai în tine ! Ce te-a reţinut să dai ordin pentru recepţia lucrării dacă era gata? Faci şi lucrări ca fostul, care a lăsat în urma lui numai cârpeli. Recunoaşte, nu eşti pentru funcţia asta. Ai cei mai slabi colaboratori care s-au găsit prin partide, inclusiv tu. Hai, pa.
Proba
miercuri, 29.06.2022 at 08:16
Ca simplu se putea face proba ! Se facea o proba cu 2 parlamentari care cantareau mai mult decat bietul animal. E drept ca nu stiu daca i-ar mai fi scos cineva, dar macar se spalau de pacate !
Nelu
miercuri, 29.06.2022 at 12:16
Dle Proba, nu trebuiau 2 parlamentari, ci impreuna cu primaru si macar un viceprimar si poate scapam de ei ca sunt slabi de tot. Cu plastice dinalea se podeste dle primar? Si daca ai vazut ca, CAM flambeaza de ce nu i-ai pus sa refaca, sa faca proba, sa nu-i platesti. Adevarul este ca nu aveti grija deloc de banul public.
Al
miercuri, 29.06.2022 at 15:12
Poate acum se gandesc sa ingradeasca sau un opritor pt animale ca la noi zburda caii ca in preerie, porcii, pasaretul pe coclauri, proprietarii confunda spatiul public cu cel privat.