Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Racheta misiunii Artemis a decolat spre Lună. Moment istoric pentru NASA

Publicat

YouTube video

Racheta misiunii Artemis, cea mai puternică rachetă din lume, SLS, a fost lansată cu succes, miercuri, din Florida. Misiunea marchează marele debut al programului american de întoarcere pe Lună, Artemis, informează AFP.

Racheta misiunii Artemis a fost lansată de la Cape Canaveral, în Florida. Este prima dată când rachetele NASA SLS şi NASA Orion zboară împreună, potrivit MEdiafax.

Pentru acest zbor de testare lansat la 50 de ani de la ultimul zbor al programului Apollo, capsula Orion, fără astronauţi la bord, nu va ateriza pe Lună, dar se va aventura până la 64.000 km în spatele acesteia, un record pentru o navă spaţială care poate transporta echipaj uman, potrivit Agerpres.

Scopul misiunii Artemis 1, programată să dureze puţin peste 25 de zile, este de a verifica dacă această nouă rachetă este capabilă să transporte un echipaj pe Lună în următorii câţiva ani.

foto: captură video NASA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax