Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Raluca Turcan: Nu va fi nimeni forțat să se pensioneze la vârsta de 70 de ani. Vârsta de pensionare nu se schimbă

Publicat

YouTube video

Ministrul Muncii, Raluca Turcan a declarat vineri că nu se va schimba vârsta de pensionare, iar oamenii nu vor fi obligați să lucreze până la vârsta de 70 de ani, Aceasta este doar o opțiune, dar cei de la stat nu vor mai putea cumula pensia cu salariul.

Raluca Turcan a făcut noi precizări privind Legea pensiilor, care se află în dezbatere publică. Aceasta va interzice cumulul salariului cu pensia în domeniul public.

Citește și VIDEO Raluca Turcan: Pensia nu se mai cumulează cu salariul la stat. Ce se întâmplă la privat. Vârsta de pensionare, 70 de ani

Legea, spune Raluca Turcan, va da posibilitatea persoanelor să lucreze la stat și după vârsta de pensionare, până la 70 de ani, iar acest lucru este opțional.

Astfel, oamenii pot să opteze să primească pensia sau să rămână în câmpul muncii și să primească salariu.

„Legislația este aceeași, nu se schimbă vârsta de pensionare. E vorba de o opțiune, nu te forțează nimeni. Dacă dorești să te pensionezi după vârsta de pensionare poți să o faci oricând. De asemenea, dacă ești pensionat și dorești să te reangajezi, poți să o faci oricând. Ne dorim ca Statul să ajungă să-i motiveze pe oameni, să-i impulsioneze, să facă lucruri bune, să se simtă atrași și oarecum mult mai mobili în relația de muncă între viața personală și instituțiile statului. (…)

Nu te forțează nimeni, dacă nu poți să muncești, te pensionezi la vârsta de pensionare. Dacă ești bolnav, te poți pensiona pe caz de boală înainte. Legislația este fix aceeași, nu se schimbă vârsta de pensionare”, a spus Raluca Turcan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 12.03.2021 at 15:35

    Ati legiferat trandaveala la stat. Rusinos ! Lazar de la Apa canal a beneficiat de ea acum trei ani. Deci, ametiti de lipitori de afise pot lipi afise si la 70 de ani, pe baza unei cereri.Plata, conform vechimii. Pacatosilor ! Ati reparat intr-o parte si ati stricat in cealalta. Ce prosti am putut alege.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax