Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO REPORTAJ: Adăpostul de câini fără stăpâni din Alba Iulia, suprapopulat: Peste 100 de căței așteaptă o familie iubitoare

Publicat

Adăpostul public de câini fără stăpâni din Alba Iulia este plin. Peste 100 de câini abandonați sau aruncați pe stradă de cei care până la un punct i-au crescut, stau în cuști și așteaptă o minune: să fie adoptați. 

Pentru a înțelege cât de răspândit este fenomenul abandonului de câini, când reporterii alba24.ro au plecat de la adăpostul de câini, în fața mașinii a apărut un pui de cățel. 

Un pui bolnav de amstaff blue, cel mai probabil aruncat pe câmpul din zonă. Acesta a fost luat de reprezentații adăpostului și va fi dus pentru un consult de specialitate.

Primăria Alba Iulia alături de toți voluntarii care se ocupă de câinii fără stăpân au făcut front comun și îi invită pe cei care vor să aibă un prieten loial să meargă și să adopte un câine.

Mesajul lor este simplu: ”Adopți un câine, salvezi o viață”.


Am stat de vorbă cu Marius Filimon, viceprimarul municipiului Alba Iulia și cu Iuliana Silea, una dintre voluntarele Asociației Prietenii lui Azor, pentru a afla cum poți adopta un câine din adăpost.

Alături de noi, pe lângă noi și prin iarba din spatele adăpostului a fugit Pegas, un câine tânăr care așteaptă să fie adoptat.

Însă, dacă există câini care așteaptă să fie adoptați, înseamnă că sunt câini abandonați, iar asta vine dintr-o serie de motive.

Un motiv și poate cel mai mare este că cei care nu au câini nu îi sterilizează sau castrează.

Dacă animalele ar fi castrate nu s-ar mai reproduce în mod necontrolat. De asmenea, medicii veterinari spun că animalele sterilizate au o viață mai lungă deoarece sunt feriți de boli grave.

Adopție în câțiva pași simpli

În primul rând toată procedura de adopție din adăpostul din Alba Iulia este gratuită. Mai mult de atât, voluntarii din adăpost îi pot ajuta cu sfaturi pe cei care vor să adopte.

De asemenea, în spatele adăpostului există un teren unde persoanele care vor să adopte pot interacționa cu câinele. Acesta poate fi plimbat în lesă, lăsat liber și mai ales, dacă familia are deja un câine, poate merge cu acesta pentru ca cei doi căței să se cunoască și să vadă dacă sunt compatibili.

(puiul bolnav de cățel care a sărit în fața mașinii alba24.ro)

Dacă un câine a fost ales, cel care vrea să îl adopte ca completa câteva documente pe care le va trimite către Primăria Alba Iulia, iar în câteva zile, animalul va fi gata pentru adopție.

Mai exact câinele va fi castrat sau sterilizat și va fi dat către noul stăpân alături de un carnet de sănătate și toate vaccinurile la zi.

Pentru a începe un proces de adopție, voluntarii Asociației Prietenii lui Azor și angajații Primăriei Alba Iulia de la adăpostul de câini vă pot da toate informațiile necesare.

Un video reportaj de Cristian Panu și Raul Baciu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax