Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Revoluționarul Oliviu Gașpar din Alba Iulia a făcut o casă unei familii cu 9 copii. Campanie media realizată de Alba24.ro

Publicat

La începutul anului 2021, revoluționarul din Alba Iulia, Oliviu Gașpar, promitea că va ridica o casă pentru o familie cu nouă copii. Lunile au trecut și Gașpar s-a ținut de promisiune. 

În urma unei ample campanii de donații, acesta a cumpărat o casă în comuna Girbom și s-a apucat să o recondiționeze, sa amenajeze camerele, dar și să o mobileze. 

Alba24.ro s-a implicat activ în campania începută de Oliviu Gașpar, prin promovarea acțiunii acestuia.

A primit donații din toate părțile, fie că vorbim de bani, materiale de construcții sau mobilier. De asemenea, cei la care a apelat au ajutat cum au știut mai bine: au făcut instalații de curent pe gratis sau au ajutat la recondiționarea locuinței.

În urmă cu câteva zile, ultimele lucrări la casă s-au terminat, iar familia cu nouă copii are de acum o casă.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: O familie cu 9 copii din Alba Iulia a primit o casă după o strângere de fonduri realizată de revoluționarul Oliviu Gașpar

Povestea a început când în luna ianuarie, Oliviu Gașpar a făcut un apel pentru stângere de fonduri, bani destinați pentru cumpărarea unui cămin pentru familia Rațiu compusă din cei doi părinți, nouă copii și un cățel.

Aceștia erau nevoiți să se mute din locuința din care trăiau, o casă de nici 20 de metri pătrați situată pe o stradă din Alba Iulia.

De la primul articol prezentat de alba24.ro, revoluționarul Gașpar a și găsit o locuință în localitatea Girbom care costa 24.400 de euro. În doar câteva luni banii au fost strânși și casa a fost cumpărată.

Mai multe firme s-au implicat în amenajarea casei: unele firme au donat materiale de construcție, o altă firmă a realizat instalația electrică în casă ( o lucrare de aproape 6.000 de lei), iar alte persoane au donat mobilă și bani pentru alte utilități.

Unde a locuit familia timp de aproape opt ani

Aceștia au locuit într-o cameră și jumătate, la care se adaugă un hol. Două paturi supraetajate, o canapea și două rafturi într-o cameră, iar în alta încă un pat, un televizor și patul mai mic al fetiței de un an.

CITEȘTE ȘI: FOTO VIDEO: O familie cu 9 copii din Alba Iulia are nevoie de un cămin. Strângere de fonduri pentru cumpărarea unei case la țară

Casa aparține Cooperativei ”Mureșul”, iar terenul aparține unei familii de sași. Familia plătea o chirie modică, lunar, către societate, dar noul director are alte planuri pentru clădire, așa că din luna iunie 2020 i-a anunțat pe aceștia că trebuie să elibereze casa.

De atunci, societatea le-a tot prelungit termenul pe care aceștia îl au să elibereze casa.

Oliviu Gașpar, revoluționarul albaiulian care a fost împușcat de 5 ori în decembrie 1989

Oliviu Gașpar a fost unul dintre revoluționarii grav răniți la Alba Iulia. Acesta a fost împuşcat de 5 ori, dar a scăpat cu viaţă, pentru că a fost dus rapid la spital. Pe atunci avea 29 de ani și era inginer proiectant la societatea Mecanica din Alba Iulia.

În timpul primelor mişcări de stradă din oraş, în 21 şi 22 decembrie, acesta s-a aflat în primele rânduri, fiind astfel remarcat și inclus pe lista reprezentanţilor Frontului Patriotic Libertatea, care au preluat puterea de la fosta conducere comunistă a judeţului.

CITEȘTE ȘI: VIDEO REPORTAJ: O familie cu 9 copii din Alba Iulia va rămâne fără casă. Cum vrea să îi ajute revoluționarul Oliviu Gașpar

Acesta se afla într-o mașină în data de 24 decembrie, la 2 zile de la preluarea puterii de către revoluționari. La un moment dat, în centrul orașului, asupra mașinii în care se afla a fost deschis focul.

Potrivit acestuia, se trăgea în rafale, cinci gloanțe l-au nimerit în plin.

Salvarea acestuia a fost că șoferul a condus până la Casa Armatei și acesta a fost scos din mașină și preluat de urgență cu o ambulanță și dus la spital.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax