Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO ROMÂNII AU TALENT: Tată și fiu din Scărișoara au făcut spectacol cu o interpretare inedită la taragot

Publicat

YouTube video

Teodor și Ciprian Vîrciu, tată și fiu din Țara Moților, au făcut senzație pe scena emisiunii „Românii au talent”. Interpretarea lor inedită, cântând fiecare la taragotul celuilalt, i-a cucerit pe jurați.

„E prima oară când văd doi bărbați făcând schimb de taragot, cumva (…) Când a început cântecul eu deja eram cu ochii închiși, mă uitam peste munți, peste văi …”, a spus Smiley. 

Cei doi concurenți i-au invitat pe jurați să vină în vizită, în gospodăria lor din Scărișoara, în Munții Apuseni. Florin Călinescu i-a întrebat imediat cu ce se mai ocupă în afară de cântatul la taragot, iar Teodor Vîrciu a răspuns imediat că au foarte multe animale în curte.

„Avem și gospodărie și avem animale: vaci, porci, capre, oi, găini, rațe … tot felul de animale. Ne sunt tare dragi!”, a spus concurentul.

Rețeta de slănină din Munții Apuseni, dezvăluită pe scena Românii au Talent

„Slănină mai este? (…) Cum o faceți?”, a întrebat Florin Călinescu.

„Este, că avem mulți porci. O ținem la saramură o lună de zile. Umedă la saramură. Apoi o spălăm, o punem la uscat, punem niște boia și apoi o punem la afumat, cu tot cu șoric (…) Te îmbie cu ochii să o mănânci”, a răspuns Ciprian Vîrciu.

Muzica, cea mai dragă moștenire a lor

Teodor și Ciprian Vîrciu știu să cânte la instrumente de suflat, taragot și fluier. Cei doi sunt recunoscuți în zonă drept formația „Toiuț”, fiind chemați deseori la nunți și cumetrii.

Bunicul știa să cânte cu vocea, din frunză și la bucium, iar această tradiție s-a transmis din tată în fiu.

Ciprian a terminat Conservatorul în Cluj, secția pedagogie muzicală și se gândește să se facă profesor de muzică în satul natal. Talentatul taragotist din județul Alba, a câștigat peste 100 de diplome și premii la diferite concursuri de muzică populară din țară.

Vezi și VIDEO: Episodul de la ”Românii au talent” dintre Bobonete și ”purificatorul” din Alba Iulia, Alexandru Pârgaru, în atenția CNA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax